"KCCG će dobiti 1,2 miliona eura za nabavku medicinske opreme"

Kako je saopšteno iz Vlade, na sjednici je donijet i Akcioni plan za ovu godinu za sprovođenje Strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji (EU) 2019-2022. godina s izvještajem o realizaciji akcionog plana za prošlu godinu

3209 pregleda 0 komentar(a)
KCCG, Foto: Luka Zeković
KCCG, Foto: Luka Zeković

Klinički centar Crne Gore (KCCG) dobiće 1,2 miliona eura za nabavku medicinske opreme, odlučila je Vlada.

Vlada je današnjoj sjednici odobrila preusmjeravanje novca sa potrošačke jedinice Ministarstvo finansija na potrošačku jedinicu Fonda za zdravstveno osiguranje, u cilju obezbjeđivanja 1,2 miliona eura za nabavku medicinske opreme KCCG.

Kako je saopšteno iz Vlade, na sjednici je donijet i Akcioni plan za ovu godinu za sprovođenje Strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji (EU) 2019-2022. godina s izvještajem o realizaciji akcionog plana za prošlu godinu.

„Akcionim planom za ovu godinu je predviđeno 157 aktivnosti, dok se u izvještaju za prošlu navodi da je od 131 aktivnosti u potpunosti realizovano 116, djelimično četiri, a 11 nije realizovano“, kaže se u saopštenju.

Na sjednici je naglašeno da je Generalni sekretarijat Vlade započeo izradu nove strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU sa ciljem da se u narednom periodu unaprijedi komuniciranje procesa evropske integracije, uvežu svi partneri na tom polju i na taj način omogući veća informisanost svih građana u toj oblasti.

Vlada je usvojila informaciju o prioritetnim objektima čija će se izgradnja finansirati kroz projekat "Predškolska infrastruktura u Crnoj Gori - 2".

Iz Vlade su kazali da je nakon sveobuhvatne analize odlučeno da prioriteti u realizaciji projekta, pored izgradnje jaslica i vrtića u Baru i Ulcinju, budu objekti u Beranama i Siti kvartu, u Podgorici.

Kako je naglašeno, kapitalnim budžetom za ovu godinu je planiran novac za izgradnju sva četiri objekta.

Bonus video: