Adžić: Uvećanje zarada zaposlenih i rješavanje stambene problematike prioritet

"Pored uređivanja prava zaposlenih kroz Kolektivni ugovor, jednako je važno i poboljšanje njihovih materijalno tehničkih uslova za rad, nabavka opreme i uniformi", navodi se u saopštenju

4098 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić sastao se sa predstavnicima Sindikata Uprave policije, Sindikata Ministarstva unutrašnjih poslova i Nezavisnog sindikata policije na kojem su razmatrana rješenja izazova u odnosu na status službenika MUP-a i Uprave policije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako kažu, Adžić je istakao spremnost da pruži podršku pri pronalasku rješenja koja su održiva. Naglasio je značaj što skorijeg usaglašavanja i potpisivanja Kolektivnog ugovora za zaposlene i dodao da će predstavnici Nezavisnog sindikata policije, biti uključeni u radnu grupu za izradu Kolektivnog ugovora.

"Pored uređivanja prava zaposlenih kroz Kolektivni ugovor, jednako je važno i poboljšanje njihovih materijalno tehničkih uslova za rad, nabavka opreme i uniformi", ističe se u saopštenju.

Adžić je naglasio da će uvećanje zarada zaposlenih kao i rješavanje stambene problematike, biti prioritet u narednom periodu.

"Predstavnici sindikata su izrazili zadovoljstvo zbog održavanja sastanka i prilike da kroz konstruktivan razgovor, iznesu očekivanja i predloge u cilju unapređenja statusa službenika", kazali su iz MUP -a.

Kako kažu, menadžment MUP-a i sindikati Ministarstva i Policije su na istom zadatku: da stvore uslove za bolji status i položaj zaposlenih.

"Na taj način se dodatno unaprijeđuje kvalitet rada i postižu dobri rezultati, te će se u narednom periodu na ostvarenju ovog cilja predano raditi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: