Luštica Bay na Sedmom ProAm golf turniru u Sarajevu

“Radi se o istorijskom nadmetanju, sa najvećim brojem igrača u Sarajevu. Turnir je specifičan i po nagradama"
1 komentar(a)
golf
golf
Ažurirano: 28.09.2017. 14:32h

Najveći golf turnir u Bosni i Hercegovini, na kojem učestvuje 16 profesionalnih golfera, Sedmi „Pro Am 2017“, počeo je danas u Sarajevu i završiće se dodjelom nagrada u subotu, 30. septembra.

Kompanija Luštica Development iz Tivta jedan je od sponzora turnira koji će okupiti golfere iz sedam zemalja a za titulu će se boriti čak 64 takmičara.

“Radi se o istorijskom nadmetanju, sa najvećim brojem igrača u Sarajevu. Turnir je specifičan i po nagradama. Organizator se ove godine potrudio da nagrade i amaterskim pobjednicima budu u rangu sa nagradama za profesionalne igrače. Nagradni fond za profesionalne igrače je 8.000 eura, što je do sada najveći nagradni fond. Pobjednička ekipa će dobiti pet dana boravka i igranja golfa u Kempinskom Savudrija. Tu su još i pokloni za sve učesnike: majice Greg Norman, najnovije loptice Callaway, pokloni od sponzora i mnogo drugih nagrada” izjavio je Dejan Šaran, predsjednik Organizacionog odbora 7. Sarajevskog ProAm turnira.

“Imajući u vidu da u okviru projekta Luštica Bay razvijamo prvi profesionalni golf teren u Crnoj Gori čija gradnja je već počela, poptuno je prirodno da podržimo organizaciju turinira u Sarajevu. Razlog više je i taj što očekujemo da će neki od golfera biti zainteresovani ne samo da se oprobaju na našem golf terenu, već i da stalno ili povremeno žive u našem naselju Central koje uskoro počinjemo da gradimo“, saopštio je Miloš Jeknić iz kompanije Luštica Development.

Taj investitor već izvodi grube građevinske radove na prvoj fazi svog budućeg šampionskog golf terena u turističkom kompleksu Luštica Bay kod Tivta.

Radi se na prve dvije od ukupno 18 rupa novog terena kojeg je dizajnirala američka kompanija Gary Player, najpoznatija u branši golferske indutrije u svijetu. Plan je da već dogodine bude obezbijeđen objekat standardne golf akademije na dosadašnjem golf-vježbalištu i na lokacijama prve četiri rupe budućeg golf terena. Golf teren u naselju Luštica Bay biće izgrađen na površini od 86 hektara. U sklopu golf terena, planirano je preko 19 hektara zelenila, kao i golf klub.

Bonus video: