Danilovgrad: Uspješno završen Napredni podoficirski kurs

Tokom kursa podoficiri su osposobljavani za rad na dužnostima prvih podoficira čete i štabnih podoficira na nivou bataljona. Na kraju kursa realizovana je dvodnevna štabna vježba koja je polaznicima kursa omogućila da primijene stečena znanja
122 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2017. 13:48h

Peta generacije polaznika Naprednog podoficirskog kursa uspješno je završila dvomjesečni program profesionalnog usavršavanja u Centru za obuku Vojske Crne Gore u kasarni ''Milovan Šaranović'' u Danilovgradu.

Kurs je pohađalo 12 podoficira u činu starijeg vodnika I klase.

Tokom kursa podoficiri su osposobljavani za rad na dužnostima prvih podoficira čete i štabnih podoficira na nivou bataljona. Na kraju kursa realizovana je dvodnevna štabna vježba koja je polaznicima kursa omogućila da primijene stečena znanja.

Za najboljeg polaznika kursa proglašen je stariji vodnik I klase Saša Mlinar, drugi u rangu je bio stariji vodnik I klase Ljubiša Čabarkapa, a treći stariji vodnik I klase Bojan Radović.

Sertifikate o završenom kursu i pohvale najboljim polaznicima kursa uručio je komandant Centra za obuku potpukovnik Miodrag Vuksanović. Ceremoniji svečanog završetka kursa prisustvovali su predstavnici Generalštaba VCG i jedinica iz čijih sastava su bili polaznici kursa.

Galerija

Bonus video: