CGO: UCG odbio inicijativu da učini dostupnim materijal sa sjednica Upravnog odbora

Iz CGO-a kazali da "posebno brine" jednoglasnost Upravnog odbora UCG u odbijanju inicijative, ali i poruke sa sjednice tog tijela na kojoj se o njoj raspravljalo

6545 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Iz Centra za građansko obrazovanje (CGO) objavili su da je Univerzitet Crne Gore (UCG) odbio inicijativu te nevladine organizacije da učini dostupnim materijal sa sjednica Upravnog odbora UCG.

Iz CGO-a su kazali da bi se objavljivanjem materijala uz dnevni red, prije početka sjednica, omogućilo njihovo kvalitetnije praćenje, ali i ostvario pun efekat otvaranja sjednica Upravnog odbora UCG za javnost.

"Posebno brine jednoglasnost UO UCG u odbijanju ove inicijative, ali i poruke sa sjednice UO na kojoj se raspravljalo o ovoj inicijativi, a koju su CGO predstavnici s pažnjom ispratili. Obrazloženje da se na ovaj način štite bilo čiji lični podaci nije opravdano", napisali su iz CGO-a na Tviteru.

Ističu da druga tijela, čiji rad CGO prati, omogućavaju pristup materijalu za sjednice prije njihovog početka.

"Jasno se da se sve to može i uz zaštitu privatnosti kada postoji opredjeljenje za punu transparentnosti rada, u skladu sa interesom javnosti da zna, a što nije slučaj sa UCG", zaključuju iz CGO-a.

Bonus video: