Šćekić u zvaničnoj posjeti Ženevi, sastaće se i sa generalnim direktorom SZO

Šćekić će razgovarati i sa regionalnom direktoricom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju Afshan Khan, a susret ima za cilj unapređenje saradnje u svim oblastima koje se tiču zdravstvene zaštite djece u Crnoj Gori

3695 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić predvodi delegaciju Vlade Crne Gore, koja od 31. oktobra do 3. novembra boravi u zvaničnoj posjeti Ženevi.

Iz Ministarstva zdravlja je saopšteno da će se Šćekić tokom posjete sastati sa izvršnim direktorom Globanog fonda Peterom Sandsom.

"Posjeta je prilika za razmjenu iskustva sa relevantnim stručnjacima u oblasti borbe protiv HIV-a i diskusiju o izazovima i mogućnostima sprovođenja programa usmjerenih na borbu protiv HIV-a u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Šćekić će razgovarati i sa regionalnom direktoricom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju Afshan Khan, a susret ima za cilj unapređenje saradnje u svim oblastima koje se tiču zdravstvene zaštite djece u Crnoj Gori.

On će tokom boravka u Švajcarskoj razgovarati i sa generalnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije, Tedrosom Adhanom Ghebrejesusom.

"Fokus susreta biće tekuće aktivnosti i planovi, kao i podrška SZO tokom rada na Strategiji razvoja zdravstva u određenim oblastima", navode iz Ministarstva.

Pored Šćekića u crnogorskoj delegaciji su državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Vladimir Obradović, generalni direktor Direktorata za projekte, inovacije i zdravstveni turizam Luka Đukanović i načelnik Direkcije za zdravstvenu zaštitu Radovan Nikolić .

Bonus video: