CAMS donirao košarkašku opremu Bijelom Polju

Cilj donacije je promocija sportskih vrijednosti, značaja bavljenja sportom, nediskriminacije, rodne ravnopravnosti u sportu, kao i neophodnosti stvaranja infrastrukturnih preduslova za razvoj sporta u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju

3484 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Predstavnici nevladine organizacije Centar za afirmaciju mladih i sporta (CAMS) donirali su koš i opremu novom otvorenom košarkaškom terenu u Bijelom Polju.

Tim povodom na navedenim terenima organizovan je otvoreni trening košarke koji je realizovao Košarkaški klub "Jedinstvo".

Iz CAMS -a su saopštili da je ovo prva u nizu donacija, koju će navedena organizacija realizovati u okviru projekta "SPORT SPAJA" koji ima za cilj da promoviše sportske vrijednosti, značaj bavljenja sportom, nediskriminaciju, rodnu ravnopravnost u sportu, kao i neophodnost stvaranja infrastrukturnih preduslova za razvoj sporta u Crnoj Gori.

Direktor Centra za sport i rekreaciju Bijelo Polje, Marko Maslovarić se zahvalio CAMS -u na ovoj vrijednoj donaciji i kazao da je "riječ o značajnoj inicijativi civilnog sektora u pravcu daljeg razvoja sportske infrastrukture u Bijelom Polju".

"Opština Bijelo Polje u kontinuitetu unaprjeđuje preduslove za bavljenje sportom i da je lijepo da je te napore neko prepoznao, kao što je to uradila NVO CAMS koja svojim odgovornim pristupom pokazuje ozbiljnu namjeru da snaži svijest u javnosti o značaju sporta i bavljenja fizičkim aktivnostima", zaključio je Maslovarić.

Bonus video: