Nakon deset mjeseci završeni radovi na rekonstrukciji Njegoševe ulice

Ulica će, kako je saopšteno iz Glavnog grada, biti otvorena za saobraćaj u terminu od 6 do 10 časova ujutru, i to za dostavna vozila

18524 pregleda 22 komentar(a)
Rekonstruisana Njegoševa ulica, Foto: Glavni grad Podgorica
Rekonstruisana Njegoševa ulica, Foto: Glavni grad Podgorica

Nakon deset mjeseci završeni su radovi na rekonstrukciji Njegoševe ulice u strogom centru Podgorice.

Radovi su počeli krajem decembra prošle godine i bilo je planirano da budu završeni za šest mjeseci.

Gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković, večeras je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, obišao završene radove na rekonstrukciji jedne od najvažnijih ulica u centru Podgorice.

Navodi se da će Njegoševa ulica biti otvorena za saobraćaj samo u terminu od 6 do 10 časova ujutru, i to za dostavna vozila, imajući u vidu veliki broj ugostiteljskih objekata koji se nalaze u ovoj ulici.

“U pitanju je ulica koja nažalost, bez obzira na svoj značaj dugo vremena nije izgledala onako kako smo se svi nadali i znali da bi trebalo, tako da, zahvaljujući projektu naše Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice večeras imamo priliku da vidimo potpuno novi izgled Njegoševe ulice, vjerujem na ponos centra grada i Podgorice u cjelini”, kazao je Vuković, a navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Dodao je da ga raduju komentari da je ona već sada najljepša ulica u gradu.

“Projekat je vrijedan preko 840.000 eura, a osim uređenja saobraćajnice, podrazumijevao je i potpunu zamjenu dotrajalih instalacija, dakle, sve ukupnu rekonstrukciju, kako ispod zemlje, tako i onoga što se vidi iznad zemlje - ulica koja se savšeno uklapa u našu viziju razvoja centra grada, za koji smo prije četiri godine kazali da bi fazno trebalo da bude zatvoren za saobraćaj, kako bi se ovaj veliki prostor otvorio za pješake za bicikliste, za naše najmlađe, za šetnju i uživanje”, kazao je Vuković.

Istakao je, kako navode, da smatra da je Podgorica danas mnogo bliža tom cilju.

“Mislim da smo danas mnogo bliži tom cilju, nego što smo bili, jer smo prethodno na sličan način uredili i Bokešku ulicu, tako da uz gornji dio Njegoševe ulice i prethodno za saobraćaj zatvorenu Hercegovačku ulicu, mi danas imamo jednu lijepu oazu mira u centru grada i bićemo u prilici da uživamo u novom podgoričkom korzu. Drago mi je da smo i ovaj posao priveli kraju, sigurno najznačajniji projekat kada je centar grada u pitanju u mandatu ove gradske uprave”, poručio je Vuković.

Brojni građani koji su se, kako je saopšteno, večeras našli u Njegoševoj ulici su kazali da je ona već postala omiljeno podgoričko korzo, te da je, kako su dodali, centar grada upravo to čekao.

Bonus video: