Student FPN-a jedini nagrađeni crnogorski takmičar na EUSAIR nadmetanju

"Privilegija je na jednom takvom takmičenju biti najbolji među najboljima", kazao je Vulević

2942 pregleda 0 komentar(a)
Vulević, Foto: UCG
Vulević, Foto: UCG

Student Fakulteta političkih nauka na studijskom programu Politikologija - Međunarodni odnosi, Marko Vulević, jedini je nagrađeni student iz Crne Gore na omladinskom takmičenju EUSAIR Akademije, za esej baziran na ideji boljeg informisanja putem sredstava masovne komunikacije.

"Čast mi je i zadovoljstvo da naglasim da je konkurs bio raspisan za sve studente Univerziteta Crne Gore, kao i drugih univerziteta u jadransko-jonskoj regiji. Privilegija je na jednom takvom takmičenju biti najbolji među najboljima", kazao je Vulević, kako je saopšteno iz Univerziteta Crne Gore (UCG).

Na konkurs je, kako navodi, bilo obavezno dostaviti rad na temu boljeg doprinosa mladih aktivnostima Evropske unije i informisanosti o vrijednostima, ciljevima i aktivnostima iste.

Vulević kaže da se nagrada koju je osvojio sastoji od novčanog iznosa, posjete političkih institucija u Briselu, konferencije u Evropskoj prijestonici mladih, gdje će nagrađeni studenti predstaviti svoje projekte u decembru i konferencije u Sarajevu, gdje će govoriti o krajnjim rezultatima sprovedenih projekata.

Govoreći o temi svog rada, kazao je da 21. vijek predstavlja predinamičan period kada se jedni tehnološki obrasci zamjenjuju drugim, a onda nastaje problem u komunikaciji između onih koji informišu i onih koji treba da budu informisani.

"Smatram da institucije Evropske unije treba da na pravi način svojim ciljnim grupama plasiraju ono što rade. Isto tako, generacijski i tehnološki jaz između onih koji rade u datim institucijama i onih na kojima svijet ostaje je ogroman. Upravo zbog pogrešnog načina informisanja mladih na prostoru eks-Ju država može da dođe do medijske manipulacije i širenja raznih misinformacije, dezinformacija i lažnih vijesti", objašnjava nagrađeni student.

Kada je riječ o ovakvim takmičenjima, poručuje mladima da smognu hrabrosti i kažu sebi da to mogu uraditi.

"Takmičenje kao takvo u čovjeku budi želju za usavršavanjem i progresom. Ponekad, jedino što nas dijeli od uspjeha je strah od neuspjeha. Ovim putem bih htio da ohrabrim sve studente Univerziteta Crne Gore da se prijavljuju na razna takmičenja, jer među nama studentima je toliko talentovanih i perspektivnih mladih ljudi", završava on.

Bonus video: