Ministarstvo odbrane: VCG i britanski marinci izveli helikopterski desant u rejonu Pljevalja

Više od 300 pripadnika kopnenih snaga, Vazduhoplovstva i Mornarice Vojske Crne Gore, uz 150 kolega iz Ujedinjenog Kraljevstva, od 28. oktobra izvodi niz kompleksnih aktivnosti širom naše zemlje u sklopu „Odlučnog odgovora 22“, navodi se u saopštenju

12472 pregleda 13 komentar(a)
Sa zajedničkih vježbi, Foto: Ministarstvo odbrane
Sa zajedničkih vježbi, Foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnici Vojske Crne Gore i Kraljevskog marinskog korpusa britanskih Oružanih snaga izveli su danas zajednički helikopterski desant u rejonu Pljevalja, u sklopu zajedničke obuke „Odlučan odgovor 22“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ističu da je desant izvršen helikopterima Vazduhoplovstva VCG i Kraljevske mornarice, Bell 412, „Vajldket“ i „Merlin“, kao dio trodnevne napadne operacije, koju uvježbavaju pripadnici 1. Pješadijskog bataljona VCG i britanski marinci.

Kako kažu, u operaciji učestvuju i mehanizovane jedinice dvije zemlje, čime se jača interoperabilnost i razmjenjuju iskustva.

Naglašavaju da više od 300 pripadnika crnogorskih kopnenih snaga, uz 150 kolega iz Ujedinjenog Kraljevstva, od 28. oktobra izvodi niz kompleksnih aktivnosti širom naše zemlje u sklopu zajedničke obuke.

Obuka će biti završena prikazima sposobnosti u Pljevljima i barskom akvatoriju, gdje će pripadnici oružanih snaga dvije zemlje demonstrirati sposobnost da odgovore najkompleksnijim izazovima, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: