Predstavljaju monografiju i pripremaju tradicionalna jela bokeške kužine

Glavni cilj projekta “CUHaCHA” je jačanje i očuvanje identiteta zajedničke kulinarske baštine programskog područja i doprinos razvoju turizma. U sklopu ovog projekta Srednja mješovita škola “Mladost” u Tivtu dobila je najsavremeniju profesionalnu kuhinju za praktičnu obuku učenika smjerova ugostiteljstvo i kulinarstvo.

1598 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Opština Tivat
Ilustracija, Foto: Opština Tivat

U okviru manifestacije "Novembarski dani 2022", Opština Tivat u petak 4. novembra od 16 časova na gradskoj rivi Pine organizuje Sajam kulinarske baštine.

Ovaj gastronomsko-edukativni događaj jedna je u nizu aktivnosti projekta prekogranične saradnje "EnhanCing Sustainable ToUrism Development througH Culinary HeritAge - CUHaCHA", i biće prilika za tivatske ugostitelje, domaćinstva i poljoprivredne proizvođače da predstave svoju ponudu lokalnih tradicionalnih jela i proizvoda.

U sklopu programa biće organizovana i prezentacija Monografije kulinarske baštine izrađene u okviru projekta, kao i priprema jela na licu mjesta po tradicionalnim receptima koji se nalaze u monografiji.

U muzičkom dijelu programa nastupiće pjevač Danijel Alibabić.

U susret sajmu, na talasima lokalnog javnog emitera Radija Tivat u četvrtak od 9 časova, biće održana panel diskusija na temu istraživanja sprovedenog u tri partnerske regije: Zadarskoj županiji, Hercegovačko – neretvanskoj županiji i Boki Kotorskoj.

Interreg IPA program prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020 jedan je od programa Evropske teritorijalne saradnje, koji zauzima važno mjesto kao jedan od instrumenata i ciljeva kohezione politike Evropske unije.

Glavni cilj projekta “CUHaCHA” je jačanje i očuvanje identiteta zajedničke kulinarske baštine programskog područja i doprinos razvoju turizma. Projekat je sufinansiran sredstvima ERFF i IPA II fondova Evropske unije.

Ukupna vrijednost projekta je 710.946,94 eura, od čega EU sufinansira 85 odsto. Inače u sklopu ovog projekta Srednja mješovita škola “Mladost” u Tivtu dobila je najsavremeniju profesionalnu kuhinju za praktičnu obuku učenika smjerova ugostiteljstvo i kulinarstvo.

Bonus video: