Mjesečna akcija „Alfa centra“ za tri socijalno ugrožene porodice

"Uručili smo pomoć i porodici Rože, za koju smo saznali od kolega iz Crvenog krsta. Ova porodica živi na rubu egzistencije, a dodatan utisak na nas je ostavila činjenica da petoro djece živi u jako teškim uslovima, bez mogućnosti ispunjenja osnovnih životnih potreba"

5686 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Alfa centar
Foto: Alfa centar

U okviru mjesečne akcije koju redovno organizuju, članovi Volonterskog kluba „Alfa centra“ iz Nikšića uručili su pakete pomoći u vidu osnovnih životnih namirnica za tri socijalno ugrožene porodice iz Nikšića. Ovoga puta pridružile su im se i nikšićke „Vojvode“, navijači FK „Sutjeska“.

„Navijači su prikupili 250 eura koje su iskoristili za kupovinu hrane porodicama. Donirali su i odjeću i igračke za najmlađe članove porodica koje su korisnici našeg servisa ’Acta non verba’. Zajedno zaista možemo više, pa se u ime ’Alfa centra’ i porodica zahvaljujem momcima na humanosti i još jednom pokazali da navijači imaju veliko srce“, kazala je Marina Došen iz „Alfa centra“.

Vule Đurđevac je, u ime navijača FK „Sutjeska“, istakao da su ponosni što su u prilici da pomognu najugroženijim sugrađanima.

„Ovo nije prva humanitarna akcija u kojoj učestvujemo, a nadamo se da ćemo uvijek biti u prilici da pružimo pomoć onima kojima je najpotrebnija. Naglasio bih da nas često sugrađani posmatraju drugačijim očima zbog negativnih komentara, međutim mi smo i ovoga puta pokazali da smo tu za naš grad i sugrađane“, poručio je Đurđevac.

Prema riječima Marine Došen, saradnju sa „Vojvodama“ nastaviće i u narednom periodu, a ukupna vrijednost pomoći koju su uručili zajedno sa navijačima je 500 eura.

„Uručili smo pomoć i porodici Rože, za koju smo saznali od kolega iz Crvenog krsta. Ova porodica živi na rubu egzistencije, a dodatan utisak na nas je ostavila činjenica da petoro djece živi u jako teškim uslovima, bez mogućnosti ispunjenja osnovnih životnih potreba. Apelujem na sve sugrađane, ali i na nadležne institucije, da preduzmu hitne mjere kako bi im se obezbijedili adekvatni uslovi za dostojanstven život“, poručila je Došen.

Zahvalila se partnerima koji im pomažu da mjesečne akcije organizuju i tako pomognu porodicama koje su u stanju socijalne potrebe. Ovomjesečnu akciju socijalnog servisa „Acta Non Verba“ podržali su MI „Goranović“ i „Monteklas“.

Bonus video: