"Globalni fond puzdan partner crnogorskom zdravstvu i podrška borbi protiv HIV-a"

Tokom susreta su, kako su saopštili iz Ministarstva zdravlja, razmatrane različite mogućnosti saradnje dvije strane

6304 pregleda 1 komentar(a)
Šćekić i Sands, Foto: Ministarstvo zdravlja
Šćekić i Sands, Foto: Ministarstvo zdravlja

Globalni fond snažno podržava napore crnogorskih vlasti u borbi protiv HIV-a.

To je saopšteno nakon sastanka ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i direktora Globalnog fonda Pitera Sandsa, kao i da će Globalni fond nastaviti da pomaže i bude pouzdan partner na tom putu.

"Na sastanku u Ženevi, crnogorska delegacija, koju predvodi Šćekić, upoznala se sa načinom na koji funkcioniše Globalni fond", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Poručili su da su tokom radnog susreta razmatrane različite mogućnosti saradnje dvije strane te obezbjeđivanje novog granta u visini od oko 800 hiljada eura, koji podrazumijeva dijagnostičku i drugu opremu u cilju pospješivanja borbe protiv koronavirusa.

Dragoslav Šćekić
foto: Ministarstvo zdravlja

Sands se, kako navode, zahvalio Šćekiću na posjeti i istakao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom, te da su zajedničkim snagama postignuti izvanredni rezultati.

Tokom trodnevne posjete Ženevi, Šćekić će, kako je saopšteno, razgovarati i sa regionalnom direktoricom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju, Afshan Kan, kao i generalnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), Tedrosom Adhanom Gebrejesususom.

Navode da će fokus susreta biti tekuće aktivnosti i planovi, kao i podrška SZO tokom rada na Strategiji razvoja zdravstva u određenim oblastima.

Bonus video: