Sindikat uprave: Na Glavnom odboru odlučeno da se traži povećanje zarada u javnom sektoru

"Potrebno je da visina zarada u budućnosti izjednači sa svima ostalim stručnim spremama iz na primjer prosvjete i zdravstva, jer se i bez državne i lokalne uprave ne može funkcionisati"

9853 pregleda 13 komentar(a)
Božović, Foto: Sindikat uprave Crne Gore
Božović, Foto: Sindikat uprave Crne Gore

Sindikat uprave Crne Gore saopštio je da je na Glavnom odboru donio odluku da traži povećanje zarada u javnom sektoru.

Oni su poručili da je ta odluka donijeta uzimajući u obzir da kako su kazali imaju najamanje zarade u državnom aparatu, a s obzirom da je program Evropa sad obezvrijedila inflacija uslovljena krizom u svijetu čime je ugrožen već loš standard njihovih zaposlenih.

"Od 2016. godine ne računajući program Evropa sad koja je donijela niz nelogičnosti, sektoru javne uprave nije uvećana zarada, dok je drugim djelatnostima uvećavana nekoliko puta. Potrebno je da visina zarada u budućnosti izjednači sa svima ostalim stručnim spremama iz na primjer prosvjete i zdravstva, jer se i bez državne i lokalne uprave ne može funkcionisati", ističe se u saoptenju Sindikat uprave Crne Gore koje potpisuje Ranko Božović, predsjednik.

U saopštenju se dodaje da Glavni odbor Sindikata uprave Crne Gore podržava sve napore koje ulažu granski sindikati i Vlada Crne Gore, a posebno resorni ministar finansija Aleksandar Damjanović u cilju povećana zarada zaposlenih.

"Stoga, još jednom tražimo da se uzmu u obzir sadašnje zarade u javnom sektoru i da se kroz njihovo povećanje valorizuje rad i doprinos zaposlenih u ovom dijelu državnog sistema. Nezadovoljstvo državne administracije kulminira do granica nezadovoljstva koja od nas traži da radikalizujemo načine naših zahtjeva, tako da u cilju prevazilaženja nastalog pogoršanja materijalnog statusa zaposlenih u uvjerenju smo da ćemo sa Vladom Crne Gore i resornim Ministarstvom finansija naći kompromis u rješavanju trenutnog stanja izazvanog globalnom ekonomskom krizom", poručili su iz Sindikata uprave Crne Gore.

Bonus video: