Glavni grad raspisao tender za digitalizaciju 30 autobuskih stajališta

U tenderskoj dokumentaciji piše da se traži 30 led displeja, internet konekcija, ugradnja, softver i nadogradnja postojećeg sistema, održavanje... Glavni grad nabavlja računarsku jedinicu, koja prima podatke sa informacionog sistema Klik Bus, obrađuje ih i prikazuje u odgovarajućem formatu na LED displeju, 24 sata dnevno, sedam dana u nedjelji

3797 pregleda 4 komentar(a)
Zgrada Glavnog grada, Foto: Luka Zeković
Zgrada Glavnog grada, Foto: Luka Zeković

Glavni grad je juče raspisao tender za nabavku i ugradnju opreme za digitalizaciju 30 autobuskih stajališta u Podgorici.

Procijenjena vrijednost nabavke za uračunatim porezom na dodatu vrijednost (PDV) je oko 100.000 eura, a ponude se podnose do 21. novembra ove godine.

U tenderskoj dokumentaciji piše da se traži 30 led displeja, internet konekcija, ugradnja, softver i nadogradnja postojećeg sistema, održavanje... Glavni grad nabavlja računarsku jedinicu, koja prima podatke sa informacionog sistema Klik Bus, obrađuje ih i prikazuje u odgovarajućem formatu na LED displeju, 24 sata dnevno, sedam dana u nedjelji...

Neophodna je i integracija pet led displeja sa novim sistemom, radi upravljanja sa jednog mjesta - Preko puta Kliničkog centra Crne Gore, u Ulici kralja Nikole, Ulici 13. jula kod Osnovnog suda, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskoj kod zgrade “Lordovka” i Preko puta tržnog centra “Bih Fashion”.

Iz Glavnog grada je ranije saopšteno da je nabavljeno 16 novih, savremenih autobusa koji saobraćaju novim linijama i kojima upravlja gradsko preduzeće Putevi. U septembru je saopšteno i da je pokrenuta procedura za nabavku još 29 novih autobusa koji odgovaraju svim evropskim standardima.

Podgoričko gradsko preduzeće “Putevi” u avgustu je, pored četiri gradske linije na kojima preduzeće obavlja gradski linijski prevoz, preuzelo i liniju 54-55 (Donji Kokoti “Farmaci” - Grbavci), čija je početna stanica Trg golootočkih žrtava, a završna Grbavci.

Bonus video: