Sindikat: Atlas grupa da kaže za koliko su stvarno novca kupili bolnicu Meljine, Knežević da pokaže patriotizam

"Ne prihvatamo teze da pravni okvir zakonodavstva Evropske unije i naše nacionalno zakonodavstvo u toj mjeri favorizuju privatni kapital u odnosu na neophodnost vraćanja ovog značajnog nacionalnog dobra građanima Crne Gore"

9549 pregleda 7 komentar(a)
Bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić

Sindikat zdravstva Crne Gore saopštio je danas da izražava snažnu podršku naporima da se riješi status bolnice Meljine, koja je kako poručuju sa više od 150 godina postojanja neizbrisivo utkana u tkivo Crne Gore i koja je od vitalne važnosti za stanovnike Boke.

"Ne prihvatamo teze da pravni okvir zakonodavstva Evropske unije i naše nacionalno zakonodavstvo u toj mjeri favorizuju privatni kapital u odnosu na neophodnost vraćanja ovog značajnog nacionalnog dobra građanima Crne Gore. Pozivamo Atlas grupu da informiše javnost o stvarnom iznosu novčanih sredstava kojim su kupili Meljine i koji su uložili u ovu bolnicu kako bi se postigao pošten dogovor u pravcu eventualnog obeštećenja i povratka bolnice u vlasništvo države", ističe se u saopštenju Sindikata zdravstva, koje je dostavila Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG).

Oni su pozvali direktora Atlas grupe Duška Kneževića da pokaže patriotizam i sugeriše svojim pravnim zastupnicima da ulože napor i da pomognu u nalaženju pravnog modela da se bolnica Meljine vrati tamo gdje i pripada, u javno zdravstvo Crne Gore.

"Pružamo punu podršku koleginicama i kolegama bolnice Meljine u njihovoj borbi za konačno regulisanje svog statusa i borbi za očuvanje bolnice i zdravlja stanovnika Boke", navodi se u saopštenju Sindikata zdravstva.

Bonus video: