Do kraja sedmice novi predlog nastave za đake OŠ "Dušan Korać", odložen protest roditelja

Đaci već dva mjeseca pohađaju časove u školama “Marko Miljanov” i “Risto Ratković” u kasnim popodnevnim satima

7441 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Ministarstvo prosvjete će do petka pripremiti novi predlog za organizaciju nastave za đake bjelopoljske OŠ “Dušan Korać”, koji već dva mjeseca pohađaju časove u školama “Marko Miljanov” i “Risto Ratković” u kasnim popodnevnim satima.

Na inicijativu Ministarstva, direktorka škole će, kako prenosi sajt roditelji.me, organizovati hitan sastanak svih predstavnika vladinih institucija, u čijoj je to nadležnosti.

Kako bi se, kako navode, u što kraćem roku ispunile obaveze i dogovorio precizan rok za završetak izgradnje novog objekta.

Dodaju da je sve to dogovoreno danas na sastanku predstavnika Ministarstva prosvjete, uprave škole i Savjeta roditelja OŠ “Dušan Korać”.

Navode da su roditelji ranije najavili da će se sjutra okupiti u znak protesta što nova školaska zgrada još nije završena, a djeca od prvog do šestog razreda, raspoređena u druge dvije gradske škole, pohađaju časove od po 30 minuta u smjenama koje počinju od 16.45, 17 i 17.30 časova.

Nakon današnjeg razgovora sa v.d. direktoricom Direktorata za predškolsko vaspitanje, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje u Ministarstvu, Aleksandrom Kuč odlučili su, kako poručuju, da skup ipak odgode i sačekaju novi predlog.

“Iz Ministarstva smo dobili čvrsta uvjerenja da će učiniti sve što je u njihovoj moći da raspored za našu djecu bude prihvatljiviji, a to će učiniti u dogovoru sa upravama ostalih škola. Saglasni su da ovo nije dobro rješenje i da su đaci, a i njihove porodice, ponijeli veliki teret ovako loših odluka. Jedan od predloga sa današnjeg sastanka bio je i da se za đake šestog razreda časovi organizuju takođe u prostorijama Pravnog fakulteta, gdje već idu djeca iz sedmog, osmog i devetog razreda”, kazali su NVO "Roditelji" iz Savjeta roditelja.

Dodaju da su na sastanku saznali i da u Ministarstvu nijesu do kraja bili upoznati sa stavovima roditelja i onim što je prethodilo prihvatanju tog načina organizacije nastave.

Navode da roditelji vjeruju da će od drugog polugodišta đaci nastaviti školovanje u novom objektu, čija izgradnja traje već tri i po godine, a da će do tada nadležni donijeti odluke koje su u najboljem interesu djece.

Bonus video: