RTV Nikšić za osam mjeseci dobiće novu zgradu

Vrijednost radova, na rekonstrukciji dijela od preko dvije hiljade metara kvadratnih, je 1,8 miliona eura

8591 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Radio-televizija Nikšić za osam mjeseci dobiće novu zgradu, u dijelu Doma revolucije, a vrijednost radova na rekonstrukciji dijela od preko dvije hiljade metara kvadratnih, koje izvodi nikšićka kompanija LD gradnja, je 1,8 miliona eura.

„Ovo je možda najznačajniji projekat po više osnova, osim što će naša lokalna televizija, koja je dobila i nacionalnu frekvenciju, dobiti novi prostor i novu zgradu. Oplemenićemo i ovaj dio Doma revolucije, najveći i najznačajniji, što će nam olakšati put da čitav taj višedecenijski projekat dovedemo do kraja i dobićemo jedan reprezentativan prostor koji će promijeniti sliku našeg grada“, kazao je predsjednik Opštine Marko Kovačević, na ozvaničenju radova.

Budući izgled
Budući izgledfoto: Projekat

Generalni direktor RTV Nikšić, Nikola Marković, kazao je da su uspjeli da realizuju ideju koja je stara decenijama.

„Dovde smo došli zato što smo znali da za ostvarenje ovoga projekta morate imati viziju i znati šta hoćete, morate znati kako to da ostvarite i morate znati od koga da tražite podršku. Kada imate podršku onih koji su vas osnovali možete da ostvarite san mnogih generacija nikšićkih novinara“, kazao je Marković.

RTNK zgrada
foto: Svetlana Mandić

Istakao je da je za godinu dana medijska kuća na čijem je čelu uspjela da dobije nacionalnu frekvenciju i postane jedan od medija koji ima najveću sopstvenu produkciju u Crnoj Gori.

"Program smo podigli za preko 300 odsto, a svi ostali segmenti, poput našeg portala, bilježe rast od 200 odsto, kao i naše društvene mreže. Sve to daje nam za pravo da vjerujemo da ćemo izgradnjom nove kuće postati još bolji, još kvalitetniji na zadovoljstvo svih građana Nikšića", poručio je Marković.

RTNK zgrada
foto: Svetlana Mandić

Predstavnica Uprave za kapitalne projekte Maja Delić, kazala je da su u saradnji sa Opštinom Nikšić pripremili i sproveli postupak javne nabavke, da će stručni nadzor, koji je donacija lokalne uprave, vršiti firma RMI inženjering iz Nikšića.

„Objekat je u dosta zahtjevnom stanju i rekonstrukcija se odnosi na preko 2.000 metara kvadratnih bruto površine u kojem će biti smještene prostorije RTV Nikšić. Tu su pored osnovnih sadržaja, kancelarije administracije, tehničke prostorije, studiji, šminkernice i sve ono prateće što je neophodno za funkciuonisanje RTV-a. S obzirom da imamo dobrog izvođača radova, nadamo se da ćemo uspjeti sve planirane i projektom dogovorene radove završiti u ugovorenom roku od osam mjeseci", istakla je Delić.

Nemanja Vuković, predsjednik Skupštine opštine Nikšić, kazao je da ne samo što uljepšavaju grad, nego i stvaraju pretpostavke za dalji napredak i razvoj RTNK.

„Ovaj projekat je važan i zbog činjenice da nastavljamo sa adaptacijom objekta koji je decenijama predstavljao ‘ruglo grada’, ali i iz razloga što predstavlja trijumf zajedništva, timskog rada“, poručio je Vuković.

Bonus video: