DPS Herceg Novi: Od Katića očekujemo izvinjenje povodom izjave na skupu za očuvanje bolnice Meljine

Katić je tom prilikom, kako se navodi u saopštenju DPS-a, poručio: "Ovo je najstarija bolnica ove države, prošla je Mletačku Republiku, Austrougarsku, prošla je Kraljevinu Jugoslaviju, SFR Jugoslaviju i mnoge druge države a proći će i ovu državu“

5589 pregleda 3 komentar(a)
Logo, Foto: DPS
Logo, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) Herceg Novi poručila je da zahtijeva izvinjenje od predsjednika Opštine Herceg Novi, Stevana Katića povodom njegove izjave na skupu održanom za očuvanje bolnice Meljine.

Katić je tom prilikom, kako se navodi u saopštenju DPS-a, poručio: "Ovo je najstarija bolnica ove države, prošla je Mletačku Republiku, Austrougarsku, prošla je Kraljevinu Jugoslaviju, SFR Jugoslaviju i mnoge druge države a proći će i ovu državu“.

"Iskreno ne želeći da politizujemo protest, što smo i dogovorili na kolegijumu predsjednika Skupštine opštine, nijesmo željeli reagovati ranije, očekujući javno izvinjenje predsjednika Opštine građanima Herceg Novoga i Crne Gore", kazali su oni.

Poručili su da Katiću žele da na skupovima njegove partije okupi toliki broj ljudi, a u to, kako navode, iskreno sumnjaju.

Kazali su da tada može slobodno svojim pratiocima plasirati lične političke vizije.

"Na kraju, i dalje želimo vjerovati da je ovakva izjava proizvod adrenalina pa pozivamo predsjednika Opštine da se izvini građanima Herceg Novoga i Crne Gore što uostalom očekujemo i od partije koju Katić predstavlja", naveli su oni.

Katiću i partiji čiji je član poručuju da je vječna Crna Gora i Herceg Novi u njoj.

Bonus video: