Adžić - Marsela: Evropski put Crne Gore neupitan

Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom, i ukoliko je potrebno Crna Gora će dobiti pomoć italijanskih institucija u rješavanju problema nastalih nedavnim sajber napadom na njen informacioni sistem, saopštila je italijanska ambasadorka

1744 pregleda 3 komentar(a)
Adžić i Marsela, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Adžić i Marsela, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

"Trenutna politička situacija u Crnoj Gori je izazovna, i u svrhu nastavka daljih reformi koje bi ubrzale put ka Evropskoj uniji, prva stavka na tom putu mora biti rješenje statusa Ustavnog suda", saopšteno je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i ambasadorke Italije Andreine Marsele.

Adžić je istakao trenutnu saradnju između Crne Gore i Italije na polju unutrašnjih poslova, naglasivši da je ona veoma značajna za crnogorsku stranu kao i da gaji nade da će se još unaprijediti, navodi se u saopštenju.

Marsela je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, i ponudila pomoć italijanskih institucija u rješavanju problema nastalih nedavnim sajber napadom na crnogorski informacioni sistem.

Marsela ističe da se uprkos nedavnim političkim promjenama u Italiji, politika prema državama Zapadnog Balkana nije i neće promijeniti, te da Italija kao i do sada ostaje jedan od najvećih promotera proširenja EU.

Adžić je istakao saradnju koja postoji između policije dvije zemlje i najavio potpisivanje Memoranduma o saradnji, koji će olakšati nabavku tehničkih sredstava kojima bi se poboljšali kapaciteti MUP -a.

Adžić i Marsela se nadaju da će na sjednici Skupštine Crne Gore doći do širokog konsenzusa svih političkih subjekata, kako bi se riješilo pitanje statusa Ustavnog suda, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: