Dešić: Potpisani Memoranduma o razumijevanju i saradnji sa Azarbejdžanom predstavljao bi nastavak saradnje dvije zemlje

Tekst Memoranduma odnosio bi se na saradnju kroz: razmjenu zakonodavnih akata i druge dokumentacije koja se odnosi na oblast saradnje; organizaciju posjeta na upravljačkom i ekspertskom nivou; implementaciju programa i projekata uz učešće međunarodnih organizacija

2026 pregleda 1 komentar(a)
Negijev i Dešić, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Negijev i Dešić, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Edina Dešić poručila je da bi potpisivanje Memoranduma o razumijevanju i saradnj sa Azerbejdžanom predstavljalo nastavak saradnje sa tom zemljom.

Ona se danas sastala sa šefom diplomatskog predstavništva Azerbejdžan u Crnoj Gori Azadom I. Negijevim.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja saopšteno je da je tema sastanka bila potpisivanje Memoranduma o razumijevanju i saradnji između Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore i Ministarstva rada i socijalne zaštite stanovništva Azerbejdžan.

Negijev je, kako navode, kazao da predmetni Memorandum pored saradnje u oblasti rada i zapošljavanja predviđa i saradnju u oblasti socijalne zaštite i penzijskog sistema, socijalne usluge za ranjive grupe, kao i sistem socijalnih naknada za ranjive grupe.

"Tekst Memoranduma odnosio bi se na saradnju kroz: razmjenu zakonodavnih akata i druge dokumentacije koja se odnosi na oblast saradnje; organizaciju posjeta na upravljačkom i ekspertskom nivou; implementaciju programa i projekata uz učešće međunarodnih organizacija kroz oblike saradnje koje definišu obje strane", navela je Dešić.

Zajednički je, kako je saopšteno, ocijenjeno da će Vlade obje države imati benefite od potpisivanja predmetnog Memoranduma, kao i da će saradnjom koja iz njega prizilazi unaprijediti politike za građane dvije zemlje.

Bonus video: