Počelo probijanje puta na Vrmcu

Riječ je o proširenju postojećeg, starog austrougarskog puta čime će biti omogućen lakši pristup imanjima porodica Brkan i Marović u blizini Bogdašića, ali i jednostavniji i brži pristup rejonu terenskih vatrogasnih vozila u slučaju požara ili neke druge vremenske nepogode

8538 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Opština Tivat počela je sa radovima na probijanju novog makadamskog kolskog šuta na Vrmcu, na potezu od sela Bogdašići prema naselju Kavač na teritoriji opštine Kotor.

U pitanju je dionica dužine oko 1.200 metara, a koja će, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, biti probijena i završena za dvadesetak dana. Riječ je o proširenju postojećeg, starog austrougarskog puta čime će biti omogućen lakši pristup imanjima porodica Brkan i Marović u blizini Bogdašića, ali i jednostavniji i brži pristup rejonu terenskih vatrogasnih vozila u slučaju požara ili neke druge vremenske nepogode.

”Izgradnjom tog dijela puta dobićemo prsten koji će omogućiti da u slučaju hitnih potreba, tipa požara, možemo prići Vrmcu sa dvije strane. Do sada smo mogli prići samo preko Gornje Lastve, a ovako ćemo moći i sa strane Kavča. Ovaj put se gradi na inicijativu stanovnika zaselaka Brkani i Marovići koji se nalaze na tom dijelu Vrmca, a do kojih je do sada, postojećim putem, bilo teško doći”, kazao je sekretar za privredu Opštine Tivat Vedran Božinović.

On je dodao da će novi put istovremeno služiti i kao pješačka planinarska i staza za razne druge vidove rekreacije.

Vrijednost radova koji se finansiraju iz budžeta Opštine Tivat je 33 hiljade eura bez PDV-a, a izvodi ih komapnija “Tujko” iz Grblja čija je ponuda bila najpovoljnija na tenderu koji je raspisala lokalna uprava Tivta.

Bonus video: