MUP: Region posvećen ispunjavanju ciljeva Mape za borbu protiv korupcije i ilegalnih tokova

Postoji snažno opredjeljenje da se borba protiv ekonomskog kriminala ojača kroz stvaranje regionalne mreže specijalizovanih tužilaca, policije i finansijsko obavještajnih službi, na nivou država Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju

2458 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka u Beču, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Sa sastanka u Beču, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

"Zemlje regiona posvećene su ispunjavanju glavnih ciljeva Regionalne mape puta za borbu protiv korupcije i ilegalnih finansijskih tokova", saopšteno je u sa dvodnevnog sastanka u organizaciji Ujedinjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala (UNODC) i Regionalne antikorupcijske inicijative (RAI).

Zemlje regiona su naročito posvećene, "jačanju sistema za sprječavanje sukoba interesa i prijavu imovine, kao i borbi protiv ekonomskog kriminala", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako kažu, iskazano je snažno opredjeljenje da se borba protiv ekonomskog kriminala ojača kroz stvaranje regionalne mreže specijalizovanih tužilaca, policije i finansijsko obavještajnih službi, na nivou država Zapadnog Balkana.

Učesnici sastanka koji se održava 7. i 8. novembra u Beču, među njima i predstavnik MUP -a Kristina Đukanović, razmijenili su mišljenja o aktivnostima i dinamici, na planu realizacije prioriteta iz Mape puta.

O ovim i drugim temama, biće riječi i na Regionalnoj konferenciji koja će se u decembru ove godine održati u Skoplju, na kojoj će učestvovati visoki predstavnici vlada regiona, eksperti i tužioci, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: