MKM: Da zajednički doprinesemo izmjenama seta medijskih zakona

"Prvi okrugli sto povodom Nacrta pomenutih zakona biće održan 5. decembra 2022. godine od devet do 11 sati u prostorijama MKM na Cetinju"

8820 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo kulture i medija
Foto: Ministarstvo kulture i medija

Ministarstvo kulture i medija (MKM) saopštilo je da poziva sve zainteresovane da aktivno učestvuju u javnoj raspravi o Nacrtima zakona o medijima, autovizuelnim medijskim uslugama i javnom medijskom prostoru, kako bi zajednički doprinijeli izmjenama seta medijskih zakona.

MKM u saopštenju dodaje da će javni poziv trajati 40 dana nakon što je danas objavljen na sajtu Ministarstva.

Navode da će prvi okrugli sto povodom Nacrta pomenutih zakona biti održan 5. decembra 2022. godine od devet do 11 sati u prostorijama MKM na Cetinju.

"Obavještavamo sve zainteresovane da svoje primjedbe, predloge i sugestije na tekst Nacrta zakona dostave i u pisanoj formi na adresu: Svetlane Kane Radević, broj 3, 81000 Podgorica, (sa naznakom 'Primjedbe, predlozi i sugestije na Nacrt zakona o medijima') - putem pošte ili direktno na arhivu Ministarstva (svakog radnog dana od devet do 11 i od 12 do 14 sati). Ministarstvo kulture i medija će razmotriti sve pristigle komentare, primjedbe i sugestije i nakon toga sačiniti Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi", piše u saopštenju.

Kako navode nacrti zakona biće dostupni javnosti na internet stranici Ministarstva kulture i medija.

"Podsjećamo da je na nacrtima medijskih zakona radila radna grupa sastavljena od 25 članova, a pored predstavnika Ministarstva kulture i medija i drugih državnih organa, u radnoj grupi su predstavnici medija, medijskih asocijacija, nevladinih organizacija koje se bave medijima, Sindikata medija, nezavisnih regulatora, Univerziteta i pravosuđa. Nakon 24 sjednice radne grupe, Ministarstvo je pripremilo nacrte zakona, da bi nakon dobijenih mišljenja sa javne rasprave i preporuka od eksperata Savjeta Evrope, radna grupa zauzela konačan stav i nakon toga Ministarstvo pripremilo predloge medijskih zakona za izjašnjenje Vlade Crne Gore", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: