Parking će biti besplatan dva dana u Ulcinju

Razlog je manifestacija “Ivanove ulcinjske igre”, koja počinje u petak i trajaće četiri dana

4905 pregleda 0 komentar(a)
Očekuje se značajan priliv gostiju, Foto: Samir Adrović
Očekuje se značajan priliv gostiju, Foto: Samir Adrović

Parking servis Ulcinj obavijestio je mještane i goste da u petak i subotu, 11. i 12. novembra, neće naplaćivati parking zbog manifestacije “Ivanova ulcinjska igra”, koja u najjužnijem gradu počinje u petak i trajaće četiri dana.

”Naš grad tih dana biće sportski epicentar zbog najavljene manifestacije koje će okupiti brojne fudbalske asove iz bivše Jugoslavije. Kako će ovaj događaj biti od velikog značaja za afirmaciju sporta i turizma uopšte, mi na ovaj način želimo da damo naš skromni doprinos kako bi ‘Ivanova ulcinjska igra’ protekla u najboljem redu”, saopštili su iz Parking servisa.

Legendarni igrač splitskog Hajduka i SFRJ Ivan Gudelj, na poziv poznatog ulcinjskog privrednika Pavla Pepđonovića, u Ulcinju će boraviti od 11. do 14. ovog mjeseca kada će biti održana promocija knjige “Ivan Gudelj - Hajdučka priča”, autora Blaža Duplančića i dokumentarnog filma “Ivanova igra” u režiji Tomislava Žaje.

Gudelj je zbog bolesti, na vrhuncu fenomenalne igračke karijere u 26. i pred prelazak u jedan od najpoznatijih evropskih klubova, morao da ostavi fudbal i živi neke druge snove. Za njegove “bile” odigrao je 362 utakmice i postigao 93 gola.

Dolazak u najjužniji grad, potvrdili su i sve same fudbalske legende ex Jugoslavije iz osamdesetih godina prošlog vijeka, ali i ranije - Miloš Bursać, Ivica Šurjak, Faruk Hadžibegić, Stanislav Karasi, Miloš Šestić, Vladimir Petrović Pižon, Dževad Prekazi, Vančo Balevski, Dževad Šećerbegović, Predrag Pašić, Ljubomir Radanović, Milan Krlja Radović, Radmilo Mihajlović, Ivo Jerolimov, Nikica Cukrov, Zoran Simović, Dragan Kanatlarovski, kao i domaće ikone, Dejan Savićević, Ante Miročević, braća Bakrač, Dragan Guzo Vujović, Brajan Nenezić… Zajedno sa njima stižu i legendarni sportski novinari Milojko Pantić i Sinan Sinanović.

Bonus video: