Most polomljen, put Veruša-Uvač-Mateševo uništen

Mještani od nadležnih traže da se lokalna saobraćajnica korištena za gradnju auto-puta vrati u pređašnje stanje

7334 pregleda 0 komentar(a)
Ograda na mostu ostala da visi, Foto: Privatna arhiva
Ograda na mostu ostala da visi, Foto: Privatna arhiva

Predstavnici mještana koji žive od Uvača do Mateševa juče su inspekciji za saobraćaj Ministarstva kapitalnih investicija predali zahtjev da se lokalni put, koji je kako tvrde, uništila mehanizacija kompanije CRBC, izvođača radova na auto-putu, vrati u pređašnje stanje.

Oni koji žive u tom dijelu kažu da je, tokom minulih sedam godina, pored devastacije rijeke Tare, uništena i lokalna putna infrastruktura. Od svih obećanja o popravkama tvrde da su dobili samo sloj nekvaliteno uređenog asfalta, debljine pet centimetara, na putu od Veruše, preko Uvača, do Mateševa.

”Nadležni treba da učine sve, kako bi napravili pritisak na CRBC, jer jer je stanje koje ta kompanija ostavlja za sobom užasno. Osim što su put i most nebezbjedni za učesnike u saobraćaju, sve izgleda i jako ružno. Lokalni put Veruša-Uvač-Mateševo, od svih obećanja, jedno je presvučen asfaltom koji je već ispucao. Sve ostalo je ostavljeno polomljeno ili je uklonjeno”, tvrde mještani.

most
foto: Privatna arhiva

Objašnjavaju kako je most u selu Pajkov Vir u “katastrofalnom stanju”. Ograda je, tvrde, većim dijelom polomljena i ostavljena da visi. I bez toga, kažu, prolazak tim mostom je opasan, jer ne postoji trotoar.

”Sve odbojne ograde su polomljene, pa i većim dijelom ne postoje. Uklonjena je vertikalna saobraćajna signalizacija, kao i table sa nazivima sela. Neophodno je da nadležni ne dozvole da kompanija CRBC ode, a da ne završe ono što im je obaveza. Ovakvo stanje, po sistemu, “jedno gradili a drugo razgrađivali” je nedopustiva i sramota. Naročito zbog toga što dotano komplikuje život mještana ovog kraja”, kažu sagovornici “Vijesti”.

Podsjećaju i da je “tokom minulih sedam godina rijeka Tara od Uvača do Mateševa potpuno devastirana”. Najveći danak izgradnji auto-puta, tvrde, platili su vlasnici imanja i kuća na tom potezu. Uz sva kažnjenja i novac uložen i računajući štetu koju su pretrpjeli vlasnici imanja i kuća, zaključuju mještani, auto-put je donio više štete nego koristi.

Bonus video: