KCCG: Zajedno sa DZ Podgorica unaprijedićemo tretman dijabetičara

"Na sastanku je razgovarano o radu Savjetovališta za dijabetes, problemima sa kojim se Savjetovalište suočava, ponovnom angažovanju ljekara iz KCCG za rad u Savjetovalištu kao i planovima vezanim za dalji razvoj i unaprjeđenje aktivnosti Savjetovališta"

3735 pregleda 1 komentar(a)
Ljekari i medicinske sestre KCCG sa kolegama iz DZ Podgorica, Foto: KCCG
Ljekari i medicinske sestre KCCG sa kolegama iz DZ Podgorica, Foto: KCCG

Klinički centar Crne Gore (KCCG) povodom 14. novembra, Svjetskog dana posvećenog borbi protiv dijabetesa, saopštio je da će zajedno sa Domom zdravlja (DZ) Podgorica unaprijediti tretman dijabetičara.

Kako se navodi u saopštenju KCCG tim povodom delegacija KCCG (Đorđije Krnjević - direktor Interne klinike, Valentina Kalinić - predsjednica Saveza dijabetoloških društava Crne Gore, Sanja Minić - glavna sestra Interne klinike i Biljana Kraljević - glavna sestra Odjeljenja endokrinologije Instituta za bolesti djece) posjetila je Dom zdravlja Podgorica.

Dodaju da je upriličen sastanak sa pomoćnicom direktora za medicinska pitanja Doma zdravlja Podgorica Anom Ičević, glavnom sestrom Kristinom Tomović i medicinskim sestrama angažovanim u Savjetovalištu za dijabetes.

"Na sastanku je razgovarano o radu Savjetovališta za dijabetes, problemima sa kojim se Savjetovalište suočava, ponovnom angažovanju ljekara iz KCCG za rad u Savjetovalištu kao i planovima vezanim za dalji razvoj i unaprjeđenje aktivnosti Savjetovališta. U eri porasta broja dijagnostikovanih dijabetičara istaknut je značaj postojanja i funkcionisanja Savjetovališta kao institucije koja bi se bavila kako prevencijom tako i liječenjem i praćenjem pacijenata koji boluju od dijabetesa", navodi se u saopštenju.

Kažu da je za tu namjenu predviđeno prostorno proširenje kapaciteta Savjetovališta gdje će se obezbijediti adekvatniji uslovi za boravak ljekara i pacijenata.

"Apostrofiran je multidisciplinarni pristup pacijentu koji će podrazumijevati saradnju endokrinologa, specijaliste higijene ishrane, medicinske sestre i psihologa. KCCG se raduje revitalizaciji rada Savjetovališta i daće svoj puni doprinos da saradnja sa Domom zdravlja i dalje bude na visokom nivou, kako kolegijalnom tako i profesionalnom, a sve u namjeri da tretman dijabetoloških pacijenata bude adekvatan i sprovođen na obostrano zadovoljstvo", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: