Savić: Nakon prvog djela liječenja u Turskoj osjećam se mnogo zdravije i vedrije

"Najveću zahvalnost dugujem crnogorska porodica iz Berlina koja je platila kompletno liječenje i čija dobrota ne poznaje granice. Oni su najsjajniji primjer dobrote i velikodušnosti, primjer iz kog svi mi treba da naučimo. I pored moje velike želje da upoznam te ljude, stegnem im ruku i zahvalim im se poštovaću njihovu želju da ostanu anonimni"

5307 pregleda 0 komentar(a)
Savić, Foto: Privatna arhiva
Savić, Foto: Privatna arhiva

Gordana Savić iz Nikšića saopštila je da se nakon prvog djela liječenja u Turskoj od karcinoma osjeća mnogo zdravije i vedrije.

Ona se u Turskoj liječila od karcinoma dojke, sredstva za njenono liječenje u punom iznosu obezbijedila joj je crnogorska porodica iz Berlina, a ona se javnosti obratila putem pisma - kako je rekla na svoj rođendan.

Njeno pismo prenosimo u cjelosti.

"Poštovani građani Crne Gore, cjenjena dijasporo danas na moj rođendan imam potrebu da vam saopštim da se nakon prvog djela liječenja u Turskoj od karcinoma osjećam mnogo zdravije i vedrije.

Nada mi je vraćena da je ispred mene život. Preostaje borba sa kojom moram nastaviti, ali sada imam i želje i volje. Sada slijedi praćenje bolesti u Kliničkom centru Crne Gore i dvije kontrole u Turskoj - jedna za mjesec, a druga nakon šest mjeseci.

Ono što je najvažnije moj život više nije ugrožen. Velika mi je obaveza da se zahvalim svima koji su mi pomogli da se izborim.

Najveću zahvalnost dugujem crnogorska porodica iz Berlina koja je platila kompletno liječenje i čija dobrota ne poznaje granice. Oni su najsjajniji primjer dobrote i velikodušnosti, primjer iz kog svi mi treba da naučimo. I pored moje velike želje da upoznam te ljude, stegnem im ruku i zahvalim im se poštovaću njihovu želju da ostanu anonimni.

Takođe bih se zahvalila građanima koji su uplaćivali pomoć. Neizmjernu zahvalnost dugujem NVO "Izvor života" i Kostantini Vojinović koja je svojim nesebičnim zalaganjem pomogla da se izborim sa svim i da ne posustajem i ne odustajem.

Svjesna koliko joj je bilo teško da izdrži sve pritiske, moje promjene raspoloženja i panične napade koji su se meni javljali, a sa kojim se suočavala ne mogu, a da ne izrazim zahvalnost jer je to jedino što mi ostaje.

Zahvalnost dugujem i svojoj porodici, bratu i snahi koji su svaki trenutak proveli uz mene. Najteže borbe su iza nas i nadam se da više nikada nećemo proživjeti toliki stres.

Zahvaljujem se svim medijima na pomoći koji su jedinstveni kada nekom treba pomoći i njihov doprinos je veoma veliki kada se vode ovakve borbe. Želim da se svima vrati na dobro sva dobrota", poručila je Savić u pismu.

Bonus video: