Krug kao simbol borbe protiv djabetesa u nedjelju na Trgu nezavisnosti u Podgorici

"Da zajednički upozorimo na činjenicu da je dijabetes sve prisutniji i da kao tiha pošast ugrožava sve nas. Podržimo naše pacijente, vodimo računa o našem zdravlju, promovišimo zdrave stilove života", saopšteno je iz KCCG

2148 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KCCG
Foto: KCCG

Svjetski dan posvećen borbi protiv dijabetesa (14. novembar), Savez dijabetičkih društava Crne Gore, uz podršku Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), Udruženja Biciklo.me i Bicikliničkog pokreta biće obilježen u nedjelju (11.00h) manifestacijom "Dva točka za plavi krug" koja će se održati na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Kako je saopšteno iz KCCG na tom mjestu će biti postavljen štand na kome će građanima medicinske sestre KCCG provjeravati nivo šećera u krvi, volonteri će djelili edukativni materijal i promotivne majice, a ljekari davati savjete i preporuke vezane za dijabetes.

Dodaju da će istovremeno organizatori skupa davati izjave medijima koji će informisati o događaju.

"Simbolično u pet miuta do 12, dakle 11.55h krenuće promotivna vožnja biciklima rutom koja će biti obezbjeđivana od strane policije. U vožnji će učestvovati aktivisti, pacijenti, ljekari, zainteresovani građani. Pozovite svoje prijatelje, djecu, članove porodica, komšije da nam se pridruže. Vožnja će se završiti nakon približno 30 minuta na istom mjestu. Dakle napravićemo krug kao simbol borbe protiv djabetesa, čime bi manifestacija bila završena", navode iz KCCG.

Oni su pozvali građane da im se pridruže u obilježavanju ovog dana.

"Da zajednički upozorimo na činjenicu da je dijabetes sve prisutniji i da kao tiha pošast ugrožava sve nas. Podržimo naše pacijente, vodimo računa o našem zdravlju, promovišimo zdrave stilove života", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: