Abazović: Izrazito važno da se istraživačko novinarstvo crnogorskih novinara prepoznaje van granica naše države

On je naglasio odgovornu ulogu istraživačkih novinara u Crnoj Gori koji su ukazujući na probleme i društveno-političke anomalije protekle tri decenije često bili meta napada, ranjavanja, pa čak i ubistava

4388 pregleda 3 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović čestitao je ovogodišnjim dobitnicima nagrada Evropske unije za istraživačko novinarstvo koje su juče uručene na Medijskoj konferenciji EU i Zapadnog Balkana.

"Izrazito je važno za slobodu medija, istinu i pravdu da se istraživačko novinarstvo crnogorskih novinara prepoznaje van granica naše države", poručio je Abazović, a navodi se u saopštenju iz Vlade Crne Gore.

Među nagrađenim novinarima iz Crne Gore su Mihailo Jovović, novinar i urednik "Vijesti", koji je osvojio prvu nagradu za serijal priča o tajnim letovima predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, zatim Đurđa Radulović, novinarka CIN-CG za tekst o požarima i dokumentarni film "Požari u Crnoj Gori: Uzroci i posljedice", koja je osvojila drugu nagradu, kao i Marko Vešović i Vladimir Otašević, koji su dobili treću nagradu za dokumentarni film "Tajne zločina – Ubistvo Duška Jovanovića", u režiji Rada Jocovića.

Kako piše u saopštenju, Abazović je naglasio odgovornu ulogu istraživačkih novinara u Crnoj Gori koji su ukazujući na probleme i društveno-političke anomalije protekle tri decenije često bili meta napada, ranjavanja, pa čak i ubistava.

"Uvjeren sam da će ove nagrade za dobitnike biti podsticaj za još odlučniju borbu za istinu i pravdu kao nenadmašn ideal demokratskog društva, ali i motiv drugim novinarima da nastave raditi u istom smjeru", zaključio je Abazović.

Bonus video: