Bar: Sajam rukotvorina za goste sa kruzera

Tanja Novović, koordinatorka kruzing aktivnosti u AD „Port of Adria“, rekla je “Vijestima” da je današnji kruzer osmi po redu koji je ove godine došao u Bar, te da je doveo 1.219 turista
406 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2017. 11:31h

Povodom jutrošnjeg uplovljenja kruzera “Thomson Spirit” na njihov gat, AD Port of Adria (PoA) je danas u saradnji sa barskim Biznis Start Ap Centrom organizovalo Sajam ručnih radinosti na Šetališta kralja Nikole. Ovo je inače peti od najavljenih šest dolazaka kruzera u Bar koje je britanska kompanija “Thomson Cruises” rezervisala posredstvom barske agencije Allegra Montenegro.

"Cilj sajma je promocija crnogorske ručne radinosti i starih zanata i upoznavanje turista sa istorijskim i kulturnim nasljeđem Crne Gore. Na javni poziv koji je bio otvoren tokom septembra prijavilo se ukupno 20 izlagača koji turistima nude svoje proizvod - nakit od maslinovog drveta, odjeću u etno stilu, dekupaž, ukrase, sapune od maslinovog ulja," saopšteno je iz PoA.

Tanja Novović, koordinatorka kruzing aktivnosti u AD „Port of Adria“, rekla je “Vijestima” da je današnji kruzer osmi po redu koji je ove godine došao u Bar, te da je doveo 1.219 turista.

"Uplovljenjem kruzera 25. oktobra zvanično ćemo zatvoriti kruzing sezonu 2017. AD PoA je ove godine prihvatila sedam kruzer brodova, preko kojih je u Crnu Goru došlo oko 8.660 putnika iz Velike Britanije, čime se daje značajan podsticaj lokalnom turizmu i ekonomiji. U narednoj sezoni, ukupno devet kruzera dovešće oko 11.000 putnika, a za 2018. već postoje rezervacije za 16 brodova i 25.500 putnika," rekla je Novović.

“Thomson Spirit” iz barske luke isplovljava predveče.

Galerija

Bonus video: