U HN besplatna kontrola šećera u krvi i edukativno predavanje

Edukativno predavanje o dijabetesu održaće dr Nataša Radović, internistkinja endokrinologije, a zakazano je za ponedjeljak, 14. novembar u velikoj sali Opštine, sa početkom u 12 časova

2135 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Povodom obilježavanja 14. novembra, Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa Sekretarijat za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi u saradnji sa JZU Dom zdravlja Herceg Novi organizovaće akciju besplatne kontrole šećera u krvi i edukativno predavanje.

Iz Opštine su saopštili da će besplatna kontrola šećera u krvi i mjerenje krvnog pritiska biti organizovani u subotu, 12. novembra, u terminu od 9 do 11 časova na terasi Gradske kafane.

Edukativno predavanje o dijabetesu održaće dr Nataša Radović, internistkinja endokrinologije, a zakazano je za ponedjeljak, 14. novembar u velikoj sali Opštine, sa početkom u 12 časova.

"Pozivamo građane da urade korisnu stvar za sebe i pridruže se akciji u cilju prevencije dijabetesa, bolesti koja sve više uzima maha i ima teške posljedice ako se ne kontroliše i liječi", poručili su iz Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju.

Bonus video: