Građani Tuzi protestovali ispred Opštine, traže vraćanje autobuske linije

Peticiju potpisalo više od 400 osoba, dostavljena Ibrahimoviću i Abazoviću

4361 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Opština Tuzi
Foto: Opština Tuzi

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj i sekretar za ekonomski razvoj Šefko Kurpejović primili su danas predstavnike građana koji su, kako je saopšteno, iskazali mirni protest ispred zgrade te lokalne samouprave.

Građani su se okupili da bi izrazili nezadovoljstvo zbog, kako navode iz Opštine, "odustajanja dugogodišnjeg prevoznika Gradski saobraćaj Podgorica od organizovanja prevoza na liniji 41-42".

Predstavnici građana su upoznali Đeljošaja i Kurpejovića sa problemima i dostavili peticiju za ponovno uspostavljanje linije 41-42 koju je potpisalo više od 400 korisnika tog prevoza. Kako su kazali, peticija je dostavljena i kabinetu ministra kapitalnih investicija Ervinu Ibrahimoviću, kao i kabinetu premijera Dritana Abazovića.

Iz Opštine Tuzi je saopšteno da je na sastanku sagledana trenutna situacija, kao i mogućnosti za prevazilaženje problema.

"Dogovoren je i niz koraka koji će se preduzeti u cilju rješavanja problema koji će biti privremenog karaktera, odnosno do momenta raspisivanja javnog za uspostavu gradskog prevoza na teritoriji opštine Tuzi, čime će se dugoročnije rješavati ovo složeno pitanje", dodaje se u saopštenju.

Đeljošaj je kazao da je Opština Tuzi spremna na svaki vid podrške koji ima za cilj da se pomogne građanima da u ovome momentu prevaziđu probleme prevoza do Podgorice zbog potreba obrazovanja, rada, liječenja...

Bonus video: