Brđanin: Intenziviranje aktivnosti UP u cilju realizacije ključnih preporuka EK

"Uprava policije će nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti na daljem jačanju kadrovskih i tehničkih kapaciteta, kao i na intenziviranju regionalne i međunarodne saradnje", istakao je Brđanin

4124 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Tviter/Uprava policije
Foto: Tviter/Uprava policije

Uprava policije je detaljno analizirala Izvještaj Evropske komisije, u odnosu na ključne preporuke, i sačinila plan konkretnih aktivnosti koje će u narednom periodu biti ključne za prevazilaženje prepreka i ispunjenje postavljenih prioriteta na putu EU integracija.

To je kazao direktor Uprave policije Zoran Brđanin na sastanku sa Rikardom Seriem, šefom Političke sekcije i zamjenikom ambasadorke Delegacije Evropske unije u Podgorici i Tatijanom Romon, predstavnicom Evropske komisije.

Brđanin je istakao značaj ovog susreta koji je bio prilika za razgovor o izuzetno značajnoj temi kako za Crnu Goru, tako i za Upravu policije – integracioni proces.

On je kazao da posljednji Izvještaj EK, objavljen u oktobru, predstavlja ključni dokument, analizu situacije kako u Crnoj Gori, tako i u Upravi policije, te da predstavlja koristan instrument za identifikovanje pojedinačnih oblasti u okviru kojih treba uložiti dodatne napore kako bi se postigao evidentan napredak i mjerljivi rezultati.

Fokus sastanka je, kako su kazali iz UP, bio na ljudskim resursima u tom sektoru, sa akcentom na oblast borbe protiv organizovanog kriminala.

"Sa prisutnima su razmijenjene informacije o popunjenosti radnih mjesta u određenim organizacionim jedinicama Uprave policije, posebno u Specijalnom policijskom odjeljenju, Sektoru za borbu protiv kriminala u cjelini, kao i graničnoj policiji", piše u saopštenju.

Dodaju i da su predstavljeni planovi za buduće zapošljavanje, i preraspodjelu kadra u okviru ključnih organizacionih jedinica za borbu protiv organizovanog kriminala.

"Uprava policije će nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti na daljem jačanju kadrovskih i tehničkih kapaciteta, kao i na intenziviranju regionalne i međunarodne saradnje", istakao je Brđanin u završnici sastanka i ponovio opredijeljenost crnogorske policije da posvećeno radi u cilju ispunjavanja svih obaveza iz pretpristupnog procesa.

Bonus video: