Nikšić: Takmičenje u amaterskom filmskom stvaralaštvu

Konkurs je otvoren za sve mlade ljude iz opštine Nikšić od 15-30 godina starosti, a rok za slanje filmova je 15. oktobar
79 pregleda 0 komentar(a)
KRIK, Foto: Svetlana Mandić
KRIK, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 27.09.2017. 09:56h

Čanovi neformalne grupe „Mi to možemo” iz Ekonomsko-ugostiteljske škole iz Nikšića organizuju takmičenje u amaterskom filmskom stvaralaštvu za mlade.

„Mladi ste, ali koliko god ste glasni vaš glas se ne čuje? Napravite film, pokrenite se probudite kulturu, osvijestite zajednicu. Okupi ekipu i snimite film o vašem kritičkom stavu o stanju u društvu, kulturi, ekologiji ili obrazovanju u zajednici. Pohvalite, pokudite, zabilježite, nasmijte...neka se vaš krik čuje“, poručili su organizatori takmičenja.

U pitanju su lični, demo, originalni snimci (telefonom ili amaterskom kamerom) a zvuk može biti pozajmljen ili umetnu.. Film ne smije da traje duže od sedam minuta.

Konkurs je otvoren za sve mlade ljude iz opštine Nikšić od 15-30 godina starosti, a rok za slanje filmova je 15. oktobar.

Autor prvonagrađenog filma dobiće 200 eura, za drugog je obezbijeđena nagrada od 100 eura, dok će trećeplasirani dobiti 50 eura.

Svi koji žele da se njihova poruka čuje, kako poručuju organizatori, filmove i podatke mogu da pošalju na adresu takmicenje.krik@gmail.com, a pristigli filmovi biće postavljeni na Youtube-u, Facebook-u i

Instagram profilu i na taj način će svi moći da glasaju za svog favorita.

Projekat je podržala Agencija za lokalnu demokratiju kroz konkurs „Lokalne inicijative mladih“ u okviru projekta „Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana“ koji finansira Evropska unija.

Bonus video: