Vojinović: DPS će izgubiti lokalne izbore u Podgorici

Ona je dodala da će SDP podnijeti inicijativu da Skupština Glavnog grada raspravlja o činjenici da Prijedlog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata predstavlja direktni atak na poziciju lokalne samouprave propisane Ustavom Crne Gore i Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi koju je Crna Gora ratifikovala 2008. godin
64 pregleda 21 komentar(a)
Jadranka Vojinović, Foto: Boris Pejović
Jadranka Vojinović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.09.2017. 08:59h

Odbornica SDP-a u Skupštini Glavnog grada Jadranka Vojinović, kazala je da će DPS izgubiti lokalne izbore u Podgorici sljedeće godine.

Ona je reagovala na saopštenje odbornice DPS u Skupštini Glavnog grada Đorđine Lakić u kojem se navodi da zakone ne donosi lokalni parlament već državni.

"DPS će izgubiti lokalne izbore u Podgorici na proljeće 2018. godine. To je već i vama jasno. Pogledajte rezultate izbora u Podgorici sa izbora iz oktobra 2016. godine pa ćete vidjeti da ste ih, zajedno sa vašim satelitima, izgubili sa skoro 7000 razlike i pored svih izbornih zloupotreba. A rezultati vašeg rada za ove četiri godine su poražavajući. Osim improvizovanih biciklističkih staza, nijeste riješili gotovo ni jedan ozbiljan problem koji muči građane Glavnog grada. Naravno, u ovom vašem mandatu, postalo je jasno šta su vaši partijski drugovi, u koje ste se kleli, radili u slučaju Carine, Bazar, Zlatica pa ih sada samo stidljivo spominjete jer očekujete svakog jutra da ih vidite u poziciji vašeg ideologa iz Budve", kazala je Vojinović.

Ona je dodala da će SDP podnijeti inicijativu da Skupština Glavnog grada raspravlja o činjenici da Prijedlog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata predstavlja direktni atak na poziciju lokalne samouprave propisane Ustavom Crne Gore i Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi koju je Crna Gora ratifikovala 2008. godine.

"Zašto bježite od rasprave u predstavničkom domu građana Podgorice? Valjda građani Glavnog grada treba da znaju zašto DPS želi Podgoricu da svede na nivo mjesne zajednice u kojoj se građani neće pitati kako treba da bude planiran prostor tamo gdje oni žive. Pritisak stručne i političke javnosti je već dao rezultat. Protiv ovog zakona nije samo opozicija nego i cijela stručna javnost. Zato ste juče u državnom parlamentu ostali u manjini pa ste odložili glasanje. Gospodo iz lokalnog DPS napustili su vas čak i koalicioni partneri kada je u pitanju ovaj zakon pa zato juče vaš ministar kao „sužanj bez idje ikoga“ ne može ni vaše satelite da ubijedi da zakon nije nakaradan. Nejasno je zašto bježite od rasprave koja se tiče prava građana Podgorice. Ovaj prostor je njihov i oni treba da utiču na njegovo planiranje, a ne da im planove crta nekoliko tajkunskih firmi i da Podgorica izgleda kao Budva, uništenog prostora, kako prije koju godinu reče bivši ministar iz vaših redova gdin Sekulić", zaključila je Vojinović.

Bonus video: