Studenti: Krivci da snose odgovornost za stanje na VMŠ

Kako smatraju, nametnut im je plan realizacije nastave koji nijesu verifikovala nadležna tijela – ni Vijeće Medicinskog fakulteta, ni Senat Univerziteta Crne Gore
90 pregleda 0 komentar(a)
Univerzitet Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Univerzitet Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.09.2017. 07:37h

Studenti Visoke medicinske škole su izuzetno zabrinuti za način na koji nadležne institucije sprovode, odnosno ne sprovode, aktivnosti na realizaciji nastave na studijskom programu Visoke medicinske škole, stoji u dopisu studenata prve godine VMŠ u Beranama.

Kako smatraju, nametnut im je plan realizacije nastave koji nijesu verifikovala nadležna tijela – ni Vijeće Medicinskog fakulteta, ni Senat Univerziteta Crne Gore.

"Rektorka Univerziteta Crne Gore namjerno je čekala tri dana pred početak nastave da upozna studente VMŠ sa izvještajem i planom i programom nastave, a isti taj izvještaj je Rektoratu dostavljen još 5. septembra. Držanjem ovog dokumenta u tajnosti, iako su ga imali 15 dana, uprava UCG je studente VMŠ dovela u nezavidnu i tešku situaciju. Zbog toga, apelujemo na nadležne da krivci za ovakvo stanje snose odgovornost," kazali su studenti.

Ništa manje, ističu, svjesni su i inertnosti Ministarstva prosvjete po pitanju studenata na studijskom programu VMŠ.

Kako navode, bilo je dovoljno vremena da se pitanje smještaja, putovanja i ostalog adekvatno riješi, a ne da se dešava situacija od posljednja dva dana da studenti ne znaju gdje i kada će im se održati predavanja, a studijska godina je počela 25. septembra.

"Studenti VMŠ već tri mjeseca pozivaju na neophodno hitno rješavanje problema, ali smo u međuvremenu imali inaćenje između Ministarstva i Rektorke, što je kulminiralo potpunom neefikasnošću svih strana, a za šta ispaštaju studenti," zaključuju studenti prve godine VMŠ u Beranama.

Bonus video: