Mićanović koordinira radom Istorijskog instituta

Za dekana Fakulteta za sport i i fizičko vaspitanje izabran Rašid Hadžić

2330 pregleda 1 komentar(a)
Mićanović, Foto: Univerzitet Crne Gore
Mićanović, Foto: Univerzitet Crne Gore

Prorektor Veselin Mićanović koordiniraće radom Istorijskog instituta Univerziteta Crne Gore (UCG) do izbora novog direktora.

To je odlučeno na današnjoj sjednici Upravnog odbora UCG, kojom je predsjedavala Rajka Glušica.

Za dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje izabran je dosadašnji vršilac dužnosti dekana te visokoškolske ustanove, Rašid Hadžić, za mandatni period 2022- 2025. godine.

Hadžić je izabran na predlog Vijeća Fakulteta, a uz pozitivno mišljenje rektora UCG Vladimira Božovića, imajući u vidu biobibliografske reference, navodi se u saopštenju Univerziteta Crne Gore.

Hadžić je, kako je saopšteno, odbranio doktorsku disertaciju na Fakultetu za fizičku kulturu u Novom Sadu.

"U svom naučnoistraživačkom radu objavio je više autorskih i koautorskih naučnoistraživačkih i stručnih radova u zemlji i inostranstvu i time dao značajan doprinos razvoju stručne misli i unapređenju prakse u oblasti fizičke kulture. Autor je dva univerzitetska udžbenika i koatuor monografije. Na Fakultetu za sport ili fizičko vaspitanje UCG obavljao je funkciju prodekana od 2011. do 2015. godine, kao i vršioca funkcije dekana od prošle godine", navodi se u saopštenju.

"Danas smo donijeli i dvije odluke koje se odnose na školarinu na doktorskim studijama, za saradnike u nastavi i za nenastavno osoblje na Univerzitetu Crne Gore, čime se afirmiše i motiviše njihov dalji profesionalni razvoj na Univerzitetu“, objasnila je Glušica.

Saradnici u nastavi na Univerzitetu Crne Gore će, shodno odluci Upravnog odbora UCG, biti oslobođeni od plaćanja naknade za studiranje na doktorskim studijama za 2022/23. akademsku godinu.

Dodaju da je ista odluka bila usvojena za prethodnu akademsku godinu.

Donešena je, kako navode, i odluka kojom nenastavno, odnosno administrativno-tehničko osoblje, oslobađa većeg dijela naknade za studiranje na doktorskim studijama, na osnovu koje će biti dužni da podmire trećinu od ukupnog iznosa.

Saopšteno je da su na sjednici bila razmatrana i druga pitanja iz domena tekućeg poslovanja Univerziteta Crne Gore.

Bonus video: