Barović: Slušaju partijske direktive da bi sačuvali fotelje

"Nama je nebo granica, a njima provincijalno-partijski diktati", kaže dekan Filozofskog fakulteta
150 pregleda 5 komentar(a)
Goran Barović, Foto: Svetlana Mandić
Goran Barović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 26.09.2017. 19:03h

Dekan Filozofskog fakulteta Goran Barović oštro je juče kritikovao odnos lokalne vlasti prema toj visokoškolskoj instituciji, optuživši ih da sprovode partijske diktate kako bi sačuvali fotelje.

On je istakao da se odavno i nadaleko zna da je Nikšić grad studenata i da to znaju “svi osim lokalne uprave (DPS-SD) koja, preko svoje komisije i programa obilježavanja 18. septembra - Dana opštine, nije prepoznala šta više od 50 godina imaju u svom gradu”.

“Oni imaju druge mjere i njima je partijsko-finansijski uspjeh bitniji. Mi nijesmo iz tog svijeta. Oni očigledno, jer su to sami pokazali, ne razumiju šta je fakultet i da se naš proizvod ne mjeri njihovim mjerama. To što nijesmo dovoljno dobri, prema njihovim mjerilima, znači da smo na dobrom putu. Nama je nebo granica, a njima provincijalno-partijski diktati koje moraju sprovesti kako bi sačuvali svoje fotelje i zadovoljili lične interese”, poručio je dekan Filozofskog fakulteta - najstarije jedinice Univerziteta Crne Gore koja ove godine slavi 70 godina postojanja.

On i dekani Filološkog i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje - Dragan Bogojević i Stevo Popović, poželjeli su juče dobrodošlicu brucošima, uz želje da uspješno završe školovanje i da institucije budu njihov dom u kome će sticati znanje, a oni nosioci razvoja obrazovanja.

Barović je studentima - “sjutra kolegama”, poručio da istraju na putu sticanja znanja, i da ne dozvole da im „bahati, hvalisavi i samouvjereni vlasnici raznoraznih restorana, prodavnica, firmi, privatnih aviona, luksuznih stanova drže lekcije o uspjehu”.

“Jer treba da budete vlasici znanja, a oni su samo vlasnici kubika, metara, kvadrata”.

Na Filološkom fakultetu ove godine je upisano 350 studenata, na Filozofskom 315, a na Fakutetu za sport 120 studenata.

Bonus video: