Slučaj Milice Drašković: Sekretarijat TS tvrdi da im nedostaju spisi iz predmeta

U Sekretarijatu TS-a naglasili su da su samo primijenili odredbe koje regulišu probni rad u državnim organima, a zakonitost rješenja bi trebala da se cijeni na osnovu cjelokupnih spisa predmeta na objektivan, profesionalan i nepristrasan način

5753 pregleda 2 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Vlada Crne Gore, Foto: Luka Zeković

Sekretarijat Tužilačkog savjeta obratio se Vladinoj Komisiji za žalbe navodeći da im nijesu vratili kompletne spise sa svim izjašnjenjima i službenim zabilješkama u predmetu po žalbi službenice Milice Drašković, kojim je poništeno rješenje Sekretarijata kada je ocijenjena da “nije zadovoljila na probnom radu”.

U dopisu Sekretarijata Tužilačkog savjeta navodi se da je Vladina Komisija za žalbe, 14. novembra ove godine, uz rješenje dostavila i spise predmeta ali da su uvidom utvrdili da “nedostaje dio spisa predmeta koji im je dostavljen 17. juna 2022. godine”.

”Naime, utvrđeno je da nam nijeste vratili izjašnjenja na žalbe, oba od 13.6.2022. godine, koja su vam dostavljena uz dopis od 17. juna 2022. godine, a iz sadržine vaših rješenja proizilazi da prilikom odlučivanja nijeste uzeli u obzir argumente iz izjašnjenja na žalbe, niti ste odlučivali o prigovoru neblagovremenosti izjavljene žalbe na rješenje o ocjeni probnog rada, koji je potkrijepljen dokazima”, navodi Sekretarijat TS-a u dopisu.

Povezani članci

15. Novembar 2022.

Nezakonit otkaz Milici Drašković

Oni su uočili i da u povratu predmeta fale pisani akti u kojima je konstatovano praćenje rada i postupanje Draškovićeve u toku trajanja probnog rada u Sekretarijatu.

”Iz vašeg rješenja proizilazi da službene zabilješke nijeste uzeli u obzir prilikom odlučivanja po žalbi. Iz vraćenih spisa je utvrđeno da je podnositeljka žalbe podnijela i dopunu žalbe, 18.7.2022.godine, u kojoj navodi nove činjenice i okolnosti, sa kojom ovaj organ nije upoznat niti mu je data mogućnost da dostavi izjašnjenje. U cilju postupanja, a u skladu sa vašim nalogom iz rješenja i odredbom člana 138 stav 5 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, kojim je propisano da ukoliko Komisija za žalbe poništi prvostepeno rješenje i predmet vrati na ponovni postupak, starješina organa je dužan da postupi po rješenju Komisije za žalbe i da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 20 dana od dana prijema rješenja Komisije za žalbe, donese novo rješenje, potrebno je da nam vratite nedostajuće spise predmeta”, piše u dopisu Sekterarijata Tužilačkog savjeta.

U Sekretarijatu TS-a naglasili su da su samo primijenili odredbe koje regulišu probni rad u državnim organima, a zakonitost rješenja bi trebala da se cijeni na osnovu cjelokupnih spisa predmeta na objektivan, profesionalan i nepristrasan način.

Vladina Komisija za žalbe poništila je rješenje Sekretarijata Tužilačkog savjeta (TS), kojim je službenica Milica Drašković ocijenjena ocjenom “nije zadovoljila na probnom radu” i naložila Sekretarijatu da ponovi postupak i donese novu odluku.

Bonus video: