ASK: Sve relevantne podatke o prihodima i imovini Lazovića dostavili smo nadležnima 19. maja

"Napominjemo da Agencija za sprečavanje korupcije, posvećena misiji zaštite javnog interesa, objavljivanjem svih imovinskih kartona čini dostupnim podatke o prihodima i imovini javnih funkcionera i time primjenjuje evropske standarde u ovoj oblasti i doprinosi transparentnosti rada javne uprave"

3739 pregleda 1 komentar(a)
ASK, Foto: Antikorupcija.me
ASK, Foto: Antikorupcija.me

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) saopštila je da je sve relevantne podatke o prihodima i imovini bivšeg javnog funkcionera Zorana Lazovića i povezanih lica dostavila 19. maja 2022. godine nadležnim istražnim organima.

"Podaci su proslijeđeni u vezi sa krivičnim postupkom koji se vodi protiv lica povezanog sa bivšim javnim funkcionerom Lazovićem", ističe se u saopštenju ASK-a.

Oni su navelli da će u zavisnosti od ishoda krivičnog postupka i ocjene koju će dati tužilaštvo i sud, ASK sprovesti odgovarajući postupak iz domena svoje nadležnosti.

"Napominjemo da Agencija za sprečavanje korupcije, posvećena misiji zaštite javnog interesa, objavljivanjem svih imovinskih kartona čini dostupnim podatke o prihodima i imovini javnih funkcionera i time primjenjuje evropske standarde u ovoj oblasti i doprinosi transparentnosti rada javne uprave", poručili su iz ASK-a.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) saopštila je danas da traži od ASK-a da u što hitnijem roku objavi rezultate kontrole imovine Petra Lazovića, kako ne bi došli u situaciju da se sloboda za osumnjičenog "kupuje" novcem za koji postoji sumnja da je stečen kriminalom.

Vijeće Višeg suda u Podgorici usvojilo je predlog odbrane da se uz milionsko jemstvo ukine pritvor uhapšenom službeniku Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petru Lazoviću.

Povezani članci

16. Novembar 2022.

Viši sud prihvatio jemstvo za Petra Lazovića

MANS je u saopštenju naveo da je "dio imovine koja se nudila kao garancija da će Petar Lazović biti dostupan nadležnim organima, predmet provjere ASK-a koji je početkom oktobra potvrdio da je pokretnut postupak kontrole imovine njegovog oca, Zorana Lazovića".

Bonus video: