Oživite noć sa novim vivo X80 Lite 5G pametnim telefonom

Novitet u vivo X seriji pametnih telefona ohrabruje kreativnost korisnika zahvaljujući portretnim prednjim i zadnjim kamerama, kao i jedinstvenim stilskim izrazom sa dizajnom koji mijenja boju

2553 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vivo
Foto: Vivo
  • Oživite noć zahvaljujući ultra-sensing zadnjoj kameri od 64MP OIS kao i prednjoj kameri od 50MP sa autofokusom
  • Jedinstveni dizajn i završna obrada, u elegantnom tankom kućištu od 7,79 milimetara, sa vivo prepoznatljivom promjenom boje
  • Pametne performanse sa MediaTek Dimensity 900 čipom i brzim ROM-om, te sa 256 GB memorije.

Oživite noć: vivo predstavlja novitet u svojoj X seriji - novi X80 Lite 5G, koji se ističe elegantnim dizajnom ali i naprednim funkcijama fotografije koje korisnicima pomažu da izraze svoju kreativnost. Novi mobilni telefon donosi pametan sistem kamera sa optički stabilizovanom glavnom kamerom od 64 megapiksela i prednjom kamerom sa automatskim fokusom od 50 megapiksela, u kombinaciji sa visokim performansama, energetski efikasnim hardverom i jedinstvenim kućištem koje mijenja boju.

vivo X80 Lite 5G uspješno promoviše misiju kompanije vivo da omogući potrošačima kreiranje svog savršenog snimka, i to zahvaljujući svojstvima cijele porodice pametnih telefona vivo X: pametnoj tehnologiji snimanja koja mobilno snimanje iznova čini zabavnim i poziva potrošače da jednostavno i lagano zabilježe svoje nezaboravne trenutke. Kamera od 64 megapiksela sa tehnologijom optičke stabilizacije slike (OIS), minimizira zamućene snimke i podržava duže vrijeme ekspozicije, što čak i pri slabom osvjetljenju rezultira jasnijim i svijetlijim slikama i video zapisima. Sistem zadnje kamere takođe sadrži ultra širokougaonu kameru od 8 megapiksela, koja omogućava korisnicima da lako snime visokokvalitetne, super široke snimke, kao i makro kameru od 2 megapiksela za snimanje izbliza.

Vivo
foto: Vivo

Jedinstven dizajn i završna obrada, prepoznatljivi vivo dizajn koji mijenja boju

vivo je dizajnirao X80 Lite 5G sa njegovom karakterističnom promjenom boje kako bi inspirisao kreativnost ali i zabavu korisnika. U Sunrise Gold verziji, koja sadrži Fluorite AG staklo razvijeno od strane kompanije vivo, pametni telefon nakon izlaganja sunčevoj svjetlosti ili ultraljubičastom osvjetljenju, dinamički mijenja nijansu zadnje maske iz zlatne u crvenkasto-narandžastu. No, za one korisnike koji žele na drugačiji način uživati u izvanrednom izgledu X80 Lite 5G na raspolaganju je diskretno elegantna, Diamond Black verzija. Koji god stil odaberu korisnici, tanko kućište od 7,79 mm i 177 g savršen je spoj privlačne estetike i elegantnog dizajna koji pruža odličan osjećaj u ruci.

Jasni selfiji sa mogućnošću automatskog fokusiranja i vodećim AI algoritmima

X80 Lite 5G pomaže korisnicima da naprave još bolje selfije i video zapise koji sadrže izvanredne detalje i jasnoću. Njegova prednja kamera od 50 megapiksela posjeduje autofokus i mogućnosti fokusiranja na oči, što olakšava snimanje jasnih slika i video zapisa u bilo koje doba dana ili noći. Osim toga, prednja kamera je opremljena algoritmom umjetne inteligencije, koji optimizira oštrinu slike, a vredi napomenuti da obje prednje, kao i stražnje kamere vivo X80 Lite 5G, omogućavaju 4K video snimanje, za ultra-visoku definiciju video snimanja u pokretu.

Lako i zabavno iskustvo snimanja video zapisa sa stilom

Snimanje vrhunskih video zapisa sa X80 Lite 5G je vrlo jednostavno. Hibridna stabilizacija slike kombinuje optičku i elektronsku stabilizaciju za jasnije i stabilnije video snimanje[1]. Pored toga, prednja kamera u video načinu rada ima opciju Prirodni portret koji čini teksturu savršenom i jasnom. X80 Lite 5G takođe sadrži novu funkciju Vlog Movie koja unaprjeđuje iskustvo snimanja nudeći video predloške i uputstva korisnicima za snimanje u različitim scenarijima, kao što su noć, hrana, gradski pejzaži i još mnogo toga. Dodatno, funkcija Multi-Style Portrait u prednjoj kameri je nadograđena te pruža zabavne filtere čineći snimanje interesantnim iskustvom. Upravo ova funkcija Multi-Style Portrait sadrži efekt Motion Blur, potpuno novi stil inovativnog uklanjanja pozadine radi boljeg iskustva kreiranja portreta, za kreativnost bez granica u kreiranju portreta.

Energetski efikasan čip visokih performansi

Novi vivo X80 Lite 5G krase snažne performanse i visoka efikasnost kako bi se osiguralo nesmetano svakodnevno korisničko iskustvo uz 5G povezivanja.[2] Ovaj telefon posjeduje MediaTek Dimensity 900 procesor, koji pruža visoku energetsku efikasnost i vrhunske performanse.

Opremljen sa 8 GB RAM-a, kao i softverski podržanim proširenim RAM-om[3] od 8 GB, X80 Lite 5G omogućava korisnicima igranje zahtijevnih igrica i jednostavno obavljanje više zadataka u različitim aplikacijama. Sa standardnom memorijom od 256 GB, ima dovoljno prostora za instaliranje omiljenih aplikacija, čuvanje dragocjenih uspomena i uživanje u zabavi na 6,44” FHD+ AMOLED ekranu. X80 Lite 5G posjeduje brzu 44W vivo FlashCharge tehnologiju, koja dopunjava bateriju od 4500mAh sa 1% na 61% za samo 30 minuta[4].

Cijena i dostupnost

X80 Lite 5G je dostupan u Crnoj Gori od danas, u prodajnim kanalima ovlaštenog vivo partnera. Preporučena cijena X80 Lite 5G mobilnog telefona je 449 eura.

Vivo
foto: Vivo

O kompaniji vivo

vivo je tehnološka kompanija koja stvara odlične proizvode utemeljene na vrijednosti zasnovane na dizajnu, sa centralnim fokusom na pametne uređaje i inteligentne usluge. Cilj kompanije je izgradnja mosta između ljudi i digitalnog svijeta. Zahvaljujući jedinstvenoj kreativnosti, vivo pruža korisnicima sve ugodniji digitalan život. Vodeći se osnovnim vrijednostima kompanije, koje uključuju Benfen*, sa fokusom na dizajn i korisničko iskustvo, kao i kontinuirano učenje i timski duh, vivo je implementirao strategiju održivog razvoja, sa vizijom da postane korporacija svjetske klase, sa još većim fokusom na društvenu odgovornost.

Okupljanjem i razvijanjem najboljih lokalnih talenata, sa ciljem pružanja vrhunskog kvaliteta, vivo je podržan kroz mrežu razvojno-istraživačkih centara, smještenih u Šenženu, Donguanu, Nanđingu, Pekingu, Hangzou, Šangaju i Šijanu, fokusirajući se na razvoj najsavremenijih potrošačkih tehnologija, uključujući 5G, vještačku inteligenciju, industrijski dizajn, sistem za fotografisanje i druge nadolazeće tehnologije. vivo je takođe osnovao inteligentnu mrežu proizvodnih baza (uključujući ovlašćeni proizvodni centar), gdje proizvodi približno 200 miliona pametnih telefona godišnje. Do sada, vivo je razgranao prodajnu mrežu u više od 70 zemalja i regiona i uživa povjerenje više od 400 miliona korisnika širom svijeta.

* ,,Benfen” je pojam u kineskom jeziku koji opisuje stav raditi prave stvari na pravi način – što je idealan opis misije kompanije vivo, da gradi tehnologiju za opšte dobro.

O novostima u kompaniji vivo možete saznati na vivo.com/rs


[1] Funkcija hibridne stabilizacije slike (OIS+EIS) i funkcija Super Night Video ne mogu biti omogućene istovremeno.

[2] Stvarna kompatibilnost SA mreže zavisi od dostupnih mreža i softvera. Stvarni način rada i pokrivenost 5G mreže ovise o situaciji na mreži lokalnog operatera.

[3] 8GB proširene RAM memorije realizovane softverom.

[4] Podaci o punjenju zasnovani su na vivo laboratorijskim testovima životne sredine. Stvarna brzina punjenja ovisi o stvarnoj upotrebi i može varirati ovisno o okolišu i drugim faktorima.