Sara Milinković najbolja studentkinja ETF-a za studijsku 2022/23.

"Sigurna sam da će mi ova nagrada uvijek biti posebno značajna i da će mi otvoriti neka nova vrata", kazala je studentkinja

3661 pregleda 5 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Sara Milinković proglašena je za najbolju studentkinju Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore za studijsku 2022/23. godinu, sa prosjekom 10.00.

"Biti proglašen za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku godinu predstavlja posebnu čast i privilegiju, jer je Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore prepoznat kao mjesto gdje se školuju sjajni studenti koji kasnije postaju vrhunski stručnjaci", kazala je Milinković.

Smatra da je za postignuti uspjeh potrebno malo talenta, a puno volje, rada i truda.

"Jako je lijep osjećaj kada shvatite da je uloženi trud zapažen, cijenjen i adekvatno nagrađen. Ipak, velika priznanja donose i veliku odgovornost. Potrebno je opravdati ukazano povjerenje, ostati istrajan i dosljedan sebi, što je uvijek izazovno", dodala je ona, kako je saopšteno iz UCG-a.

Milinković navodi da su odricanja neizostavan dio svakog uzlaznog puta, ali da ih nikada nije posmatrala kao posebnu vrstu žrtve, već samo kao male kompromise i ustupke koje pravi na tom putu.

"Ukoliko imate cilj, moraćete se ponekad odreći nekih sitnih zadovoljstava ili ih makar odložiti za neko pogodnije vrijeme. Neprospavane noći nisu rijedak scenario u toku ispitnog roka, ali se takve situacije ubrzo pretvore u one na koje se s osmijehom na licu osvrćete, jer tada postignuti rezultati postaju još draži, a plodovi uspjeha slađi. Dobra organizacija, kontinuitet i redovnost su ključni", objašnjava najbolja studentkinja ETF-a.

Tokom dosadašnjeg školovanja na tom fakultetu, kako navodi, imala je priliku da stekne veliko teorijsko znanje koje se nadograđuje onim drugim, praktičnim na nezaobilaznim laboratorijskim vježbama.

"Trudim se da uvijek ostavljam vremena i za vannastavne aktivnosti koje su usko povezane sa strukom kojom želim u budućnosti da se bavim, a koje dodatno upotpunjuju ono primarno znanje stečeno kroz redovno i pažljivo praćenje nastave", rekla je ona.

"Ovo priznanje, rekla bih, dolazi u pravom trenutku - na posljednjoj godini osnovnih studija, kao potvrda dosadašnjeg rada i postignutih rezultata, ali i kao podsticaj i neka nova vrsta motivacije u daljem usavršavanju, najprije na master studijama, a onda i svemu onome što slijedi. Sigurna sam da će mi ova nagrada uvijek biti posebno značajna i da će mi otvoriti neka nova vrata", dodaje studentkinja.

Kolegama i budućim studentima je poručila da iskoriste sve prednosti koje, kako je kazala, ETF nudi.

"Elektrotehnički fakultet je prepoznat kao riznica znanja, gdje svoje mjesto traže entuzijasti željni znanja, pa je najčešći izbor najboljih đaka. Zadovoljstvo je slušati predavanja od ljudi čiji je rad nadaleko cijenjen, ali takođe i dijeliti amfiteatar sa ostalim sjajnim studentima od kojih svakoga dana naučim nešto novo. Svojim mlađim kolegama bih poručila da iskoriste sve prednosti koje naš fakultet nudi, pristupačnost profesora i informisanost o aktuelnim tehnološkim istraživanjima, jer je prava privilegija biti student Elektrotehničkog fakulteta, u šta sam vremenom sve sigurnija", zaključila je Milinković.

Bonus video: