Herceg Novi: Nevrijeme izazvalo poplave, u Bijeloj palo veliko stablo

U toku noći pala su 124 litra kiše po metru kvadratnom, a olujni vjetar je dostizao brzinu do 90 kilometara na sat, prenosi RTHN

24873 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Najavljeni ciklon "Fobos" sinoć je zahvatio Herceg Novi, a olujni vjetar, obilne padavine i grmljavina uzrokovali su poplave, obaranje stabala i nestanke električne energije.

Kako prenosi RTHN, u toku noći pala su 124 litra kiše po metru kvadratnom, a olujni vjetar je dostizao brzinu do 90 kilometara na sat.

Iz Službe zaštite i spašavanja, tom mediju je rečeno da je oko tri sata ujutru palo stablo na magistralni put u Bijeloj, kod hotela "Park".

Hercegnovski vatrogasci su isjekli djelove stabla i pomogli da se ono ukloni sa kolovoza, kako bi se normalizovao saobraćaj.

Zbog obilne kiše došlo je do izlivanja vode i poplava na uobičajnim mjestima u Meljinama, Zelenici, Igalu, u gradskoj luci...

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja su ispumpavali vodu iz objekta "Feral" na Škveru, a izašli su na teren i u bivšem krugu PKB-a u Zelenici. Drugih poziva ni intervencija nisu imali, prenosi RTHN.

Bonus video: