Vodostaj Morače gotovo 11 metara

Iz Meteo centra Televizije Vijesti za danas su najavljene intenzivnije padavine u južnim i centralnim predjelima, ponegdje obilne količine kiše

22419 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Predrag Tomović
Foto: Predrag Tomović

Vodostaj rijeke Morače prema podacima Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju jutros u 5.45 časova bio je 1.085 centimetara (10,85 metara).

Prema istim podacima, vodostaj Morače u subotu u 19 časova bio je 605 centimetara, nakon čega je, usljed padavina, počeo značajno da se povećava.

Koliki je vodostaj Morače kod mosta Milenijum i mosta Blaža Jovanovića možete pogledati u snimcima Predraga Tomovića autora emisije "Oči Podgorice", koja se emituje na Televiziji Vijesti.

Iz Meteo centra Televizije Vijesti za danas su najavljene intenzivnije padavine u južnim i centralnim predjelima, ponegdje obilne količine kiše.

Preovladavaće vjetar južnih smjerova umjeren i jak, tokom dana u slabljenju.

Tokom noći u višim planinskim predjelima na sjeveru moguć je slab snijeg i susnježica.

Agencija Mina objavila je današnji snimak rijeke Morače.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) izdao je u petak upozorenje zbog najavljenih obilnih padavina, jakog južnog vjetra i rizika od olujnih nepogoda.

Zavod je saopštio da je, u koordinaciji sa evropskim autoritetima za prognozu, imenovao ovaj ciklon kao "Fobos".

"Tokom subote, nedjelje i ponedjeljka prijepodne očekuje se ciklonska aktivnost na području Crne Gore, koja će u južnim primorskim, centralnim sjeveroistočnim djelovima usloviti jaku kišu, lokalne kratkotrajne olujne vremenske nepogode", saopšteno je ranije iz Zavoda.

Bonus video: