Mještani Lepetana opet blokirali saobraćaj na Jadranskoj magistrali

Blokadu nagdledaju i obezbjeđuju pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Tivat kao i Komunalne policije Opštine Tivat

1679 pregleda 1 komentar(a)
Sa blokade, Foto: Siniša Luković
Sa blokade, Foto: Siniša Luković

Mještani Lepetana ponovno su danas u 13 časova, blokirali saobraćaj na Jadranskoj magistrali na lokalitetu Luka blizu Lepetana.

Oni to rade već treći put za redom iz protesta zbog toga što država već desetak godina ne donosi Detaljni urbanistički plan za to naselje čime je blokirana svaka mogućnost legalne gradnje na području Lepetana.

Mještani zbog toga ne mogu valorizovati svoja imanja, niti rješavati egzistencijalna pitanja poput gradnje novih kuća. Sa druge strane, zbog nepostojanja planske dokumentacije, i Opštini Tivat su "vezane ruke" pa lokalna uprava u Lepetanima ne može da gradi nikakvu novu infrastrukturu i javne objekte.

Lepetani protest
foto: Siniša Luković

Žitelje Lepetana na blokadi je danas podržalo i nekoliko sugrađana iz drugih djelova opštine Tivat - iz centra grada, Lastve, Kalimanja i Krtola, kao i potpredsjednik Opštine Tivat Vladimir Arsić (NP).

Lepetani protest
foto: Siniša Luković

Blokadu nagdledaju i obezbjeđuju pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Tivat kao i Komunalne policije Opštine Tivat.

Predsjednik MZ Lepetane Đuro Grubišić kazao je da ih država, odnosno Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma uporno ignoriše i da su mještani primorani da se za svoja osnovna prava bore ovakvim protestima na ulici.

Bonus video: