Jokić: Vjerujem da smo i da ćemo uvijek biti čuvari i garant dostojanstvenog razvoja Kotora

Istakao je da je neko ili nešto očigledno htjelo da se i datumi novije istorije utisnu u ono što predstavlja bogatstvo i istinski duh Kotora, pa se tako 21. novembra slavi Dan Opštine, Aranđelovdan i Gospa od zdravlja

2927 pregleda 2 komentar(a)
Jokić, Foto: Facebook
Jokić, Foto: Facebook

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić čestitao je Dan opštine Kotor, 21. novembar.

"Na današnji dan 1944. godine jedinice herojske Druge dalmatinske i Prve bokeške brigade, oslobodile su naš grad i cjelokupnu teritoriju opštine Kotor od okupatorskih snaga", kazao je Jokić, a navodi se u saopštenju Opštine Kotor.

Istakao je da je neko ili nešto očigledno htjelo da se i datumi novije istorije utisnu u ono što predstavlja bogatstvo i istinski duh Kotora, pa je i taj dan, kada su, kako kaže, upisani na stranu civilizacijskih pobjednika, istrajnih u antifašističkoj ideji, dan simbolike, kada slavimo, svi zajedno, Aranđelovdan i Gospu od zdravlja.

"Ponosni na naš Kotor i na naše pretke, želim da vjerujem da jesmo i da ćemo uvijek biti dostojni naslijednici, čuvari i garant njegovog dostojanstvenog razvoja. Srećan nam 21. novembar, Dan opštine Kotor, srećan nam Aranđelovdan i sretna nam Gospa od zdravlja", zaključuje Jokć.

Bonus video: