Počeli radovi na čišćenju i produbljivanju dijela korita Ribnice

Tokom jučerašnjeg dana sanirano je 78 lokacija sa kojih su uklonjene 32 kiperske ture nelegalno odloženog otpada
78 pregleda 1 komentar(a)
korito Ribnica, Foto: Čistoća
korito Ribnica, Foto: Čistoća
Ažurirano: 26.09.2017. 12:26h

Shodno inicijativi predstavnika MZ Masline i dobijenoj saglasnosti Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, juče su započeti radovi na čišćenju i produbljivanju dijela korita rijeke Ribnice.

Radovi su uz angažovanje i mehanizacije, kao i radnika koji ručno uklanjaju otpad, nastavljeni i danas, a obavljaju se na potezu oko pješačkog mosta, oko starog mlina i tzv. Crnih rapa, odakle je iz korita uklonjeno 60 kiperskih tura nataloženog materijala, saopšteno je iz PG biroa.

"Ekipe ’’Čistoća’’ d.o.o. svakodnevno obavljaju poslove iz svoje nadležnosti – manuelno održavanje javnih površina, pražnjenje kontejnera postavljenih na prostoru Glavnog grada i opština u okviru Glavnog grada, kao i uklanjanje nelegalno formiranih odlagališta otpada oko kontejnera i sa javnih površina. Shodno operativnom planu, uz angažovanje mehanizacije, ekipe preduzeća danas u prvoj smjeni uklanjaju nelegalno formirana odlagališta otpada oko kontejnera i sa javnih površina u naseljima Tološi, Zagorič i Pričelje", navodi se u saopštenju.

Tokom jučerašnjeg dana sanirano je 78 lokacija sa kojih su uklonjene 32 kiperske ture nelegalno odloženog otpada oko kontejnera i sa javnih površina u naseljima Stari aerodrom, Masline i Konik.

"Grupa radnika angažovana putem javnog rada "Neka bude čisto" danas poslove manuelnog sakupljanja otpada obavlja uz stari put prema Danilovgradu, a juče je uz putni pravac Podgorica - Virpazar (do Vranjine) sakupljeno 55 kesa odloženog otpada. U sklopu redovnih aktivnosti obavljaju se i poslovi popravke ili zamjene oštećenih i farbanje ispisanih kontejnera, betonskih korpica, niša za kontejnere i sl. Tako je od početka mjeseca remontovano 112 kontejnera, a popravke su se odnosile na ugradnju točkića koji su bili oštećeni ili otuđeni, demontažu i popravku oštećenih poklopaca i farbanje kontejnera", navode iz PG biroa.

Bonus video: