Đurović: Tivat prepoznat kao značajno mjesto na turističkoj i nautičkoj mapi jugoistoka Evrope

"Uvjerena sam da će se ovaj grad i dalje razvijati ustaljenom dinamikom, te da će u koordinaciji sa državnim institucijama nastaviti putem još bržeg i svestranijeg napretka", kazala je predsjednica Skupštine

1480 pregleda 3 komentar(a)
Đurović, Foto: Luka Zeković
Đurović, Foto: Luka Zeković

Tivat je već dugo prepoznat kao značajno mjesto na turističkoj i nautičkoj mapi jugoistoka Evrope.

To je saopštila predsjednica Skupštine Danijela Đurović dodavši da je uvjerena da će se taj grad i dalje razvijati ustaljenom dinamikom

Đurović je čestitala 21. novembar, Dana opštine Tivat, predsjedniku Opštine Željku Komnenoviću, predsjedniku Skupštine opštine Andriji Petkoviću, odbornicima i svim građankama i građanima tog grada.

"U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime najsrdačnije čestitam 21. novembar, Dan opštine Tivat", kazala je Đurović, a navodi se u saopštenju Skupštine Crne Gore.

Ovaj datum je, kako ističe, dobra prilika da se podsjetimo hrabrih Tivćanki i Tivćana koji su nesebično prinijeli žrtvu Narodnooslobodilačkoj borbi i oslobođenju domovine u Drugom svjetskom ratu.

"Tivat je, zahvaljujući značajnim infrastrukturnim i razvojnim projektima, baziranim na principima dugoročne održivosti, već dugo prepoznat kao značajno mjesto na turističkoj i nautičkoj mapi jugoistoka Evrope, čime je naša zemlja zaslužila da se nađe na listi prestižnih svjetskih turističkih destinacija", poručila je Đurović.

Istakla je da su krupni infrastrukturni, razvojni i energetski projekti, te izgradnja modernih turističkih rizorta i marina, doprinijeli i evidentnom poboljšanju životnog standarda građana Tivta.

"Uvjerena sam da će se ovaj grad i dalje razvijati ustaljenom dinamikom, te da će u koordinaciji sa državnim institucijama nastaviti putem još bržeg i svestranijeg napretka, u interesu građana Tivta i cijele Crne Gore", zaključila je Đurović.

Bonus video: