Abazović: Kotor raskošna riznica naše bogate istorije

Premijer je čestitao Dan opštine Kotor, predsjedniku Vladimiru Jokiću, predsjednici Skupštine opštine Maji Mršulji, odbornicima i građanima Kotora.

1990 pregleda 1 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović poručio je da je Kotor raskošna riznica naše bogate istorije.

On je čestitao Dan opštine Kotor, predsjedniku Vladimiru Jokiću, predsjednici Skupštine opštine Maji Mršulji, odbornicima i građanima Kotora.

"Kotor je raskošna riznica naše bogate istorije, ali i luka u koju su vjekovima uplovljavale tekovine civilizacije ostavljajući neizbriv trag u kulturi i istoriji ovog kraja", kazao je Abazović, a navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Poručio je da Kotor i njegovo zaleđe zaslužuju tretman koji zavređuje svaka rijetkost i izuzetnost.

Kotor je, kako ističe, fundamentalni i središnji stub "nevjeste Jadrana".

"Ovaj biser pod zaštitom UNESCO-a i danas predstavlja velelepnu kamenu kapiju kroz koju se Crna Gora istinski, dosljedno i nezaustavljivo preobražava u državu kosmopolitizma, demokratije i evropeizma", saopštio je Abazović.

Poručio je da iza nas stoje dvije teške godine zdravstevne i geopolitičke globalne krize koje su, kako navodi, pored velikog broja žrtava, naročito negativno uticale, kako na ekonomiju i privredu Crne Gore, tako i Opštine Kotor.

Kazao je da su državna politika i ekonomske mjere koje preduzimaju usmjerene ka tome da Kotor ima što dužu turističku sezonu i sadržaj koji će biti generator novih privrednih aktivnosti.

"Takva je i žičara Kotor - Lovćen, čijim smo početkom izgradnje, zajedno sa rukovodstvom Opštine Kotor i Prijestonice Cetinje, najavili novu turističku atrakciju za naš Kotor, Boku i Lovćen", objašnjava Abazović.

Poručio je da još jednom čestita divan praznik drevnog grada, u uvjerenju da će ga njegovi festivali, karnevali, sportisti, pomorci, ugostitlji, kulturni i prosvjetni poslenici i nadalje, nadaleko proslavljati.

Bonus video: